NEPI Rockastle a ajuns la investiții de 2 mld. euro în România în 14 ani

Publicat: 04 aug. 2021, 07:30, de Răzvan Zamfir, în News , ? cititori
NEPI Rockastle a ajuns la investiții de 2 mld. euro în România în 14 ani

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din zona Europei Centrale și de Est, a investit peste 2 miliarde de euro în primii 14 ani de activitate pe piața locală, în proiecte imobiliare urbane. Grupul a generat încasări de peste 100 milioane de euro la bugetul central al României și peste 50 milioane de euro la bugetele locale, doar în ultimii cinci ani.

În cadrul centrelor comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle își desfășoară activitatea peste 1.000 de comercianți mici, medii și mari; locali, regionali și internaționali, operând peste 3.000 de magazine, a căror cifră de afaceri totală anuală depășește 1 miliard de euro.

În prezent, compania dispune de lichidități de 1 miliard euro și este excelent poziționată pentru noi investiții în România și alte piețe. Desigur, viitoarele investiții pe piața locală și dimensionarea acestora vor fi influențate de evoluția cadrului legislativ și de respectarea tratatelor de aderare la Uniunea Europeană.

“La momentul acestui bilanț, vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost implicați și au contribuit la succesul companiei: angajaților noștri, pentru profesionalismul și devotamentul lor, chiriașilor – cei mai importanți și apropriați parteneri, comunităților și vizitatorilor centrelor noastre comerciale, investitorilor și finanțatorilor pentru încrederea lor și, nu în ultimul rând, autorităților pentru susținerea mediului privat din România.”, a declarat Alex Morar, CEO-ul companiei, care și-a avertizat board-ul că va părăsi compania.

Pentru 2021, NEPI Rockcastle estimează investiții de 140 de milioane euro pentru dezvoltare și cheltuieli de capital aferente proiectelor în curs, precum și alte oportunități în funcție de evoluția pieței.

În următorii 10 ani, compania are în plan investiții masive în proiecte de reducere a amprentei de carbon, cum ar fi: energie regenerabilă, niveluri mai ridicate de eficiență energetică și compensarea carbonului.