Neuralink, compania lui Elon Musk, atrage noi fonduri. Testele pe oameni vor începe

Neuralink, compania de implanturi cerebrale condusă de Elon Musk, a obținut recent o nouă finanțare în valoare de 43 de milioane de dolari, conform documentelor depuse la autoritățile SUA.

Această investiție a adus totalul fondurilor strânse de Neuralink la peste 323 de milioane de dolari. Printre investitori se numără și miliardarul Peter Thiel, potrivit informațiilor raportate de TechCrunch. Compania a strâns mai multe fonduri pe măsură ce se pregătește să înceapă testele pe oameni.

Neuralink lucrează la dezvoltarea unui dispozitiv de implant cerebral, proiectat pentru a monitoriza activitatea creierului. Dispozitivul, un microcip, va fi introdus direct în creierul pacientului, prin craniu.

Compania a primit aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) în mai, pentru a începe testele pe oameni în anul următor. Prima etapă a testelor va implica 11 participanți, selecționați dintre mii de solicitări primite pentru a primi implantul.

Compania a fost ținta numeroaselor critici, mai ales după ce maimuțele pe care Neuralink le-a folosit până acum pentru a-și testa cipurile au murit. Înainte de a fi instalat implantul, peste zece maimuțe folosite în teste s-au confruntat cu diverse probleme de sănătate și, în cele din urmă, au fost eutanasiate.

O organizație pentru drepturile animalelor susține că are înregistrări care arată că 12 maimuțe eutanasiate de companie au prezentat simptome grave în urma experimentelor, inclusiv infecții și umflarea creierului.

Musk a spus în septembrie că „nicio maimuță nu a murit ca urmare a implantării cipurilor Neuralink”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole