Nicolae Ciucă: Cinci entități având legături cu Kremlinul au activele înghețate în România

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că cinci entități din România au activele înghețate după ce s-a descoperit că au legături cu puterea de la Kremlin. Este vorba despre trei firme și două persoane fizice.

Premierul a precizat că instituţia care se ocupă de această problemă este ANAF-ul, iar până în momentul de faţă au fost identificate trei entităţi şi două persoane fizice. „Intră sub sancţiuni, pe mâna autorităţilor din România. Suntem obligaţi să punem în aplicare deciziile care au fost luate la nivelul Uniunii Europene”, a precizat Nicolae Ciucă la Digi24. Întrebat dacă asta înseamnă că tot ce au ele în România este blocat în acest moment și nu mai pot face transferuri financiare, premierul a confirmat că „exact asta se întâmplă”.

Conform premierului, ministrul finanţelor l-a anunţat că bunurile celor cinci entități au fost înghețate „imediat ce au fost identificate”.

Orice altă formă de finanţare din taxele românilor

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a scris zilele trecute pe Facebook, că va cere in coaliţie un act normativ care să taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi orice altă formă de finanţare din taxele românilor. ”Anul trecut am dat o ordonanţă de urgenţă prin care companiile din China au fost excluse de la contractele finanţate din fonduri europene. Voi cere in coalitie un act normativ care să taie accesul firmelor ruseşti la fonduri europene şi orice altă formă de finanţare din taxele românilor”, a scris Florin Cîţu.

Nu trebuie să mai pierdem timpul. Trebuie acţionat urgent!”, a mai precizat liderul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole