Nicolae Ciucă declară că va spori atenția asupra proiectelor cultelor religioase

Proiectele inițiate de cultele religioase se vor bucura de atenția deosebită a coaliției de guvernare, acestea fiind „parteneri esențiali în construcția binelui social”, spune Nicolae Ciucă.

Luni, 2 octombrie, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, după o întrevedere cu reprezentanții cultelor, a scris pe Facebook cum dorește să acorde o atenție deosebită proiectelor inițiate de cultele religioase.

Consolidarea dialogului dintre stat şi culte este parte a unui demers firesc în orice societate democratică. M-am bucurat astăzi să mă revăd cu reprezentanţii cultelor religioase din România şi să continuăm colaborarea pe care am considerat-o mereu prioritară şi ale cărei rezultate sunt cuantificabile şi astăzi (…). I-am asigurat pe toţi cei prezenţi că, alături de colegii din coaliţia de guvernare, vom acorda o atenţie deosebită proiectelor iniţiate de cultele religioase, parteneri esenţiali în construcţia binelui social”, a spus Ciucă.

Acesta a mai menționat că, în contextul dinamicii economice și geopolitice actuale, dar și a educației tinerilor și a dilemelor etice ale evoluției tehnologice, „avem nevoie de perspectiva şi experienţa cultelor pentru a formula răspunsuri eficiente”.

Fie că discutăm despre combaterea fenomenului consumului de droguri în rândul tinerilor sau răspunsuri prompte la discursul instigator la ură, soluţiile noastre trebuie să fie înrădăcinate în valori comune, precum toleranţă şi înţelegere”, încheie Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole