Nicolae Ciucă, întrevedere cu ministrul moldovean al Apărării; a reafirmat sprijinul României pentru candidatura la UE

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit, marţi, la Palatul Victoria, pe ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, context în care a reafirmat sprijinul deplin şi activ al României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina şi Georgia, să devină candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, primirea a avut loc în contextul vizitei efectuate de către oficialul Republicii Moldova la Bucureşti, la invitaţia omologului său român.

Prim-ministrul Ciucă a salutat vizita oaspetelui din Republica Moldova şi a subliniat nevoia de dialog în vremuri complicate şi cu efecte importante ale situaţiei actuale, determinată de agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei.

“Premierul României a reafirmat sprijinul deplin şi activ al României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina şi Georgia, să devină candidat la admiterea în Uniunea Europeană. Nevoia abordării unitare a celor trei state din trio-ul asociat se regăseşte permanent pe linia eforturilor susţinute ale României pe această direcţie”, se arată în comunicat.

La rândul său, oficialul de la Chişinău a salutat şi mulţumit pentru sprijinul constant al României, susţinerea politică, economică şi financiară pentru ca Republica Moldova să traverseze crizele suprapuse cu care se confruntă – refugiaţi, criza energetică, inflaţia – dar şi pentru a-şi atinge dezideratul de a dobândi statutul de candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

“Cele două părţi au făcut o trecere în revistă a principalelor problematici bilaterale, inclusiv eforturile fluidizării traficului la frontieră. În acest sens, optimizarea procedurilor de lucru va putea permite eficientizarea acţiunilor derulate pentru controlul la frontieră. Au mai fost abordate problematica energiei şi evoluţiile de securitate din regiune, cu precădere dezinformarea şi propaganda respectiv elementele de război hibrid prezente în stânga Prutului”, conform comunicatului.

De asemenea, au fost abordate temele cooperării cu instituţiile internaţionale şi cu România în întărirea instrumentarului de asigurare a păcii şi stabilităţii, a securităţii cetăţenilor în Republica Moldova şi în regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...