Nicolae Ciucă: SRI și-a consolidat misiunea de pilon al siguranței naționale în cei 32 de ani de activitate

Serviciul Român de Informaţii, ca parte a Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, şi-a consolidat misiunea de pilon al siguranţei naţionale prin profesionalism şi capacitatea permanentă de modernizare şi adaptare, a transmis premierul Nicolae Ciucă într-un mesaj cu prilejul împlinirii a 32 de ani de la înfiinţarea SRI.

Prim-ministrul a punctat că situaţia complexă generată de agresiunea militară rusă din Ucraina, suprapusă gestionării pandemiei COVID-19, aduce în atenţie noi provocări, iar contextul actual de securitate implică „extinderea preventivă şi graduală” a umbrelei de securitate şi protecţie a cetăţenilor români, prin acţiuni coordonate ale instituţiilor.

„Garantarea siguranţei cetăţeanului are o înţelegere extinsă în acest context şi necesită soluţii care să ofere securitate şi protecţie în plan social, economic, dar şi în ceea ce priveşte spaţiul cibernetic şi informaţional. Prin programul de guvernare, ne-am asumat ca în centrul proiectelor şi acţiunilor noastre să fie cetăţeanul, iar acest obiectiv este imperativ să se reflecte în toate domeniile de activitate. Aşteptările şi preocupările fireşti ale oamenilor trebuie să se regăsească în acţiunile statului român şi să primească răspuns adecvat”, a afirmat Ciucă.

În context, şeful Executivului a salutat demersurile Serviciului Român de Informaţii pentru cunoaşterea, prevenirea şi contracararea vulnerabilităţilor, riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii cibernetice a României.

„Aceste acţiuni trebuie continuate în deplină concordanţă cu respectarea drepturilor cetăţenilor şi a valorilor fundamentale ale societăţii democratice”, a completat Nicolae Ciucă.

Premierul îşi încheie mesajul adresând felicitări Serviciului Român de Informaţii pentru dedicare şi profesionalism.

„Doresc mult succes misiunilor de asigurare a securităţii cetăţenilor şi statului român! La mulţi ani, SRI!”, a mai transmis Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...