Nicoleta Pauliuc, PNL: „Nu este exclusiv vina bărbaților că sunt puține femei în politică”

Publicat: 08 sept. 2023, 17:25, de Florentin Lucaniuc, în POLITICĂ , ? cititori
Nicoleta Pauliuc, PNL: „Nu este exclusiv vina bărbaților că sunt puține femei în politică”

Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale, Nicoleta Pauliuc, consideră că nu sunt doar bărbații de vină pentru că România are puține femei politician.

„M-am întrebat adesea, de ce nu intră mai multe femei în politică şi am realizat că nu trebuie să aruncăm vina, nu mereu cel puţin, pe bărbaţi şi este esenţial ca noi, doamnele, să ne susţinem reciproc. Şi nu doar pentru că suntem femei. Avem şi exemple de «aşa nu», chiar în Parlamentul României, când argumentele şi echilibrul sunt înlocuite cu ţipete şi limbaj suburban şi când respectarea regulilor poate fi impusă doar apelând la 112”, a afirmat Nicoleta Pauliuc, la Şcoala de Vară a Femeilor Liberale.

Ea consideră că femeile trebuie să se implice mai mult în politică, pentru a creşte calitatea vieţii.

„Dincolo de aceste excepţii, doamnele sunt profesoare excelente, medici de excepţie, jurişti foarte buni şi, spun eu, cred că şi dumneavoastră simţiţi acelaşi lucru, este valabil acest principiu şi în politică. Da, trebuie să ne implicăm mai mult, nu pentru a demonstra că putem, ci pentru a schimba cu adevărat lucrurile în bine, pentru a creşte calitatea vieţii. Am spus întotdeauna că în Parlament fac legi pentru viaţă. Vă propun, dragele mele, să facem legi sau să facem politică pentru viaţă. Putem fi motorul suplimentar de care are atâta nevoie PNL în acest moment de inflexiune politică”, a mai transmis preşedinta femeilor liberale.