Nicușor Dan, acuzat că a tăiat finanțarea pentru sistemul de oxigen al Spitalului Modular Pipera

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, este acuzat că ar fi tăiat în luna mai finanțarea pentru sistemul de oxigen al Spitalului Modular Pipera. Consilierii social – democrați vor introduce pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Primăriei Capitalei un amendament ce prevede bugetarea acestei investiții.

Demisia, Nicușor Dan! Cât de incapabil, lipsit de viziune și de inimă trebuie să fii să tai din buget finanțarea pentru sistemul de oxigen medical la Spitalul Modular Pipera? Pe care l-am construit în timp record și dvs l-ați închis fārā pic de logicā și respect fațā de oameni. Aveți mai jos dovada, amendamentul prin care însuși Primarul General a tăiat în luna mai, cu mâna lui, banii necesari pentru sistemul de oxigen medical de la Spitalul Pipera!”, a transmis luni senatorul Gabriela Firea, președintele Organizației PSD București.

Conform unui document prezentat de aceasta, un amendament al primarului general, introdus la ședința Consiliului General al Primăriei Municipiului București din luna, prevede tăierea finanțării.

Se elimină obiectivul de investiții „Sistem centralizat de distribuție de oxigen medical la secția externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale Dr Victor Babeș – Spitalul Modular Pipera”, se arată în documentul prezentat de Firea, atribuit primarului general Nicușor Dan. Suma eliminată ar fi fost de 417.000 de lei.

I-am atras atenția, atât eu, cât și consilierii generali PSD, că face o greșeală imensă, că această unitate sanitară a avut un rol foarte important anul trecut, degrevând Spitalul Babeș de cazurile ușoare și medii ale bolnavilor COVID, dar edilul a ignorat pe toatā lumea. Azi, consilierii generali PSD vor propune, din nou, finanțarea sistemului de oxigen medical pentru Spitalul Modular Pipera! Un spital construit în 3 luni, în mandatul meu de primar general”, susține Firea, care-l amenință pe edil că social – democrații ar putea începe și să strângă semnături pentru demiterea lui.

Am întrebat biroul de presă al Primăriei Generale a Municipiului București care a fost motivul reducerii finanțării Sistemului centralizat de distribuție de oxigen medical la secția externă a Spitalului Modular Pipera dar deocamdată nu am primit un punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole