Nicușor Dan pompează 2,4 milioane de euro pe an în salariile handbalistelor de la CSM București EXCLUSIV

Edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, cere bani de la Guvern pentru căldura bucureștenilor, dar, în schimb, pompează vreo 200.000 de euro pe lună în salariile handbalistelor de la CSM București.

Remunerații de nabab la CSM București din banii publici ai bucureștenilor

Clubul Sportiv Municipal (CSM) București a devenit de câțiva ani o Mecca pentru handbalistele străine prin faptul că se plătesc cele mai mari salarii din handablul mondial din banii publici, adică ai bucureștenilor. An de an, vin și pleacă câte 5-6 sau 7 jucătoare străine jucătoare străine, foarte bine remunerate, în timp ce handbalistele românce lustruiesc banca de rezervă. Asta înseamnă, anual, pe banii bucureștenilor sunt pregătite handbaliste străine, care, ulterior, umilesc, echipa națională a României.

Numai în această vară: au venit la CSM București: Crina Pintea (România/Gyor ETO), Laura Glauser (Franța/Gyor ETO), Evelina Eriksson (Suedia/Vipers Kristiansand), Marina Sudakova (Rusia/ȚSKA Moscova), Kalidiatou Niakate (Franța/ Brest Bretagne Handball) și Grace Zaadi (Franța/Metz HB).

Pivotul Crina Pintea câștigă circa 11.000 de euro pe lună la gruparea din Capitală, Grace Zaadi 18.000 de euro pe lună iar  Cristina Neagu are 20.000 de euro. Însă, în acest timp, CSM București a ratat trei ani la rând, obiectivul major, respectiv calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor, cu același preparator fizic ajuns antrenor peste noapte, Adrian Vasile ”Picioruș” remunerat acum cu 10.000 de euro pe lună. Acest huzur din bani publici de la CSM București, 10-15.000.000 de euro/an, din care 3,5-4,5.000.000 euro/an numai pentru echipa de handbal feminin, a fost susținut de fostul edil Gabriela Firea, iar acum este dus mai departe și întreținut de Nicușor Dan.

Primaria Capitalei toacă 200.000 de euro pe lună pentru salariile handbalistelor de la CSM București

Primarul general Nicușor Dan a refuzat luni la rând să precizeze pentru PUTEREA câți bani se toacă de către echipa de handbal feminin de la CSM București. Într-un final, după mai multe plângeri administrative, Nicușor Dan a catadicsit să răspundă, parțial, dar șmecherește, la solicitările noastre.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate către PUTEREA, am aflat că ”suma alocată lunar, atât pentru jucătoarele echipei de handbal feminin senioare a CSM București, cât și pentru staff-ul tehnic este de 963.050 de lei”, adică numai pentru salarii. Asta înseamnă circa 200.000 de euro lunar, adică 2.400.000 de euro pe an, dar, atenție, aceste sume provin numai din banii publici ai bucureștenilor. Însă, CSM București beneficiază și de fonduri extrabugetare colectate de la diverși sponsori, ceea ce permite suplimentarea bugetul pentru salarii la echipa de handbal feminin senioare.

Nicusor Dan

11.000 de euro pentru cazarea sportivilor și oficialilor de la CSM București

Totodată, primarul general Nicușor Dan a precizat pentru PUTEREA și câți bani se cheltuiește din banii bucureștenilor pentru cazarea handbalistelor și antrenorilor. Astfel, ”lunar, în anii 2020 și 2021, CSM București a achitat pentru cazarea sportivilor și a oficialilor o sumă de 51.000 de lei pe lună”. Asta înseamnă vreo 10.500-11.000 de euro pe lună, adică 126.000 și 132.000 de euro pe an. Dacă luăm în calcul o chirie medie de 500 de euro, reiese că peste 20 de sportive și oficiali sunt cazați pe banii publici ai bucureștenilor. Are balta pește că doar nu dă Nicușor Dan din buzunarul său!

1 COMENTARIU

  1. Echipa de handbal nu ajută cu nimic sportul romanesc.
    Soluția : desființarea și trecerea la copii și tineret din București
    Nu cred că menținerea clubului în forma actuală își mai are rostul.
    Trecerea la un club cu precădere copii și juniori, care să ofere cu adevărat bucureștenilor posibilitatea de a face sport este soluția

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...