Nicușor Dan, prim mesaj în legătură cu protestele anti – restricții

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut apel la solidaritate, înțelegere și o exprimare non-violentă a nemulțumirilor. Declarația edilului a avut loc marți dimineață, în deschiderea ședinței Consiliului General al Municipiului București.

Edilul a declarat că înțelege frustrările legate de restricții, dar că situația este mult mai dificilă în cazul personalului medical, al bolnavilor și apropiaților acestora.  

„Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureștenilor și din partea tuturor românilor. Înțeleg că e greu pentru toată lumea, după un an de restricții, însă este și mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar și este înzecit mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital cu această boală”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a reamintit faptul că Bucureștiul este în plină criză sanitară, în fiecare zi consemnându-se doar aici peste o mie de noi îmbolnăviri.  

„Evident că oricine are dreptul să-și exprime opinia, în democrație, evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva autorităților însă îi rog pe cei care o fac să o facă fără violență, gândindu-se la cei pe care îi pot pune în pericol”, a mai spus primarul Capitalei.

Aproximativ două mii de bucureșteni și mii de alte persoane din toată țara au manifestat în noaptea de luni spre marți împotriva noilor restricții anunțate de autorități.

Protestele s-au soldat cu violențe și rănirea a 12 jandarmi doar în Capitală, motiv pentru care poliția a anunțat marți dimineață că a aplicat 222 de sancțiuni, în valoare de 200.000 de lei. În plus, au fost fotografiate și amprentate 188 de persoane.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a condamnat și el modul în care au degenerate protestele.

„Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violenţă împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi”, a transmis Alin Stoica, prefectul Capitalei, marţi, pe Facebook.

Într-o conferință de presă susținută marți dimineață prefectul a precizat că în timpul manifestațiilor, spre final, 300 de oameni au devenit agresivi iar forțele de ordine au intervenit.

1 COMENTARIU

  1. romanii frumoși și liberi să știe că în SUA guvernul dă fiecărui cetățean american 1400$pe luna iar în Germania în ultimele luni guvernul a dat 1500euro pe luna fiecărui cetățean german din cauza restricțiilor covid.nu-i lasă să moară de foame și să le distrugă afacerile așa cum fac acești naziști.acesti naziști români plătesc miliarde de euro pensii speciale in plină pandemie și restricții .nu au inceputut construcția nici unui spital,nu au mărit numărul de paturi ati.este o crima ce face Arafat,Voiculescu,Orban slugoiul infractorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...