Nicușor Dan promite că la toamnă va fi gata Pasajul Doamna Ghica. Și Firea a spus același lucru, în 2020

Publicat: 13 feb. 2023, 12:45, de Florentin Lucaniuc, în ECONOMIE , ? cititori
Nicușor Dan promite că la toamnă va fi gata Pasajul Doamna Ghica. Și Firea a spus același lucru, în 2020
Pasaj Doamna Ghica - Gabriela Firea

Primarul Bucureștiului a declarat că, în toamna acestui an se vor termina lucrările la Pasajul Doamna Ghica. În vara anului 2020 și Gabriela Firea făcea aceleași declarații.

Primarul general, Nicuşor Dan, estimează că în toamna asta se va putea circula pe Pasajul de la Doamna Ghica, în condiţiile în care până acum nu s-au înregistrat întârzieri în ce priveşte montarea tablierului.

„Din câte ştiu eu, termenul asumat pentru montarea în integralitate a tablierului este luna martie şi până acum nu au fost întârzieri. Imediat după luna martie urmează tot ce înseamnă asfalt… Deci, ca să nu zic vara asta, cred că în toamna asta o să circulăm pe pasajul de la Doamna Ghica”, a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă.

Finalizarea lucrărilor la pasajul de la Doamna Ghica figurează pe lista întocmită de reprezentanţii PNL Bucureşti, care îi cer primarului general să îndeplinească o serie de obiective în următoarele şase luni, pentru a-i menţine sprijinul politic.

Astfel, circulaţia pe Pasajul Doamna Ghica ar trebui să se deschidă până pe 31 iulie, conform obiectivelor anunţate de către liberali. 

Lucrările au început în anul 2019

Lucrările la pasaj au început în septembrie 2019, au termen de finalizare septembrie 2020, costă 28 de milioane de euro, sunt făcute de una dintre companiile municipale înființate de Gabriela Firea, Trustul de Clădiri Metropolitane. 

”Garantez că lucrările la Pasajul Doamna Ghica se încheie în această toamnă! Angajații a două companii municipale sunt în acțiune zilnic: Trustul de Clădiri Metropolitane si Consolidări. La sfârșitul săptămânii trecute s-a încheiat o etapă importantă: au fost finalizate coloanele aferente infrastructurii pasajului, 36 pe tot traseul pasajului. De asemenea, a fost făcut racordul între rețeaua nouă și cea existentă de gaze naturale. Astfel, în următoarele zile va fi posibilă descongestionarea traficului din zona intersecției pe sensul Obor – Fundeni. În urma finalizării coloanelor de la pila 1 și pila 2 au fost demarate lucrările pentru infrastructura și suprastructura acestora. Radierele pentru pila 1 și culeea 1 au fost deja executate iar suprastructura acesteia a fost finalizată. Având în vedere stadiul actual al lucrărilor, estimăm că atât structura cât și umplutura la rampa 1 vor fi finalizate până la sfârșitul lunii august”, scria, în august 2020 Gabriela Firea pe pagina de Facebook.