Nicușor Dan, pus la colț de Robert Negoiță: Dacă ne-ar fi lăsat, acum erau gata

Publicat: 28 feb. 2024, 17:14, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Nicușor Dan, pus la colț de Robert Negoiță: Dacă ne-ar fi lăsat, acum erau gata

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță aduce acuzații grave la adresa lui Nicușor Dan. Edilul susține că proiecte cheie pentru București au fost blocate de către Primarul General.

Totodată, Robert Negoiță a subliniat importanța finalizării acestor proiecte, printre care se numără Hala Laminor, Parcul Pantelimon, Parcul Acvatic, și pasajele vitale pentru fluidizarea traficului.

Primarul Sectorului 3 atrage atenția și susține că a fost blocată și construirea unor pasaje esențiale pentru București, care ar fi avut un impact pozitiv semnificativ asupra traficului, diminuând timpul petrecut în trafic, reducând totodată și emisiile de dioxid de carbon. De asemenea, edilul a subliniat că, în lipsa acestor pasaje, timpul petrecut în trafic continuă să crească, afectând negativ calitatea vieții locuitorilor din București.

Robert Negoiță: Dacă ne-ar fi lăsat, acum erau gata

„Avem proiecte mari, foarte importante şi așa e normal- să finalizăm proiectele pe care le-am început. Și nu sunt proiecte fără însemnătate, nu sunt proiecte fără impact, pe care le putem lăsa nefinalizate. Şi aici mă refer la Hala Laminor, Parcul Pantelimon, Parcul Acvatic, pasajele care sunt absolut necesare, reabilitarea termică.

Mai este nevoie de câțiva ani să finalizăm aceste proiecte, mai ales că o parte din pasaje nu ne-a lăsat primarul general să le facem pentru că, dacă ne-ar fi lăsat, acum erau gata şi asta înseamnă că am fi avut zeci de mii de tone de Co2 mai puţin în aerul pe care îl respirăm în fiecare an – mai puţină otravă în aerul pe care îl respirăm. Ştiţi bine că, în Bucureşti, speranţa de viaţă, față de media pe ţară, este cu vreo 4-5 ani mai jos. Asta din cauza poluării.

Și, din cauză că primarul general ne blochează, iată că, în continuare, petrecem timp în trafic – undeva la 4 milioane de ore petrecute în plus în trafic în fiecare an doar din cauza faptului că nu există pasajele pe Mihai Bravu, care ar fi fluidizat traficul.

Am fi ajuns mult mai repede la destinație şi am fi poluat mai puţin. Şi, evident, zeci de tone de combustibil consumat mai puţin în fiecare an. Iată, bani pe care noi i-am fi economisit şi cu care putea să facem atât de multe lucruri”, a spus Robert Negoiță, la DCNews TV