Nicușor Dan vrea ca toate locurile de parcare din centrul Bucureștiului să fie cu plată

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a comentat pe marginea subiectului ”revoluția parcărilor” și a susținut că își dorește ca în maxim un an să nu mai existe niciun loc de parcare fără plată, în centru Bucureștiului. Turiștii și bucureștenii vor trebui să plătească zilnic parcarea din centrul Bucureștiului.

Edilul își dorește ca de anul viitor toate parcările din centrul Bucureștiului să fie cu plată.

”Eu nu aș numi-o revoluție. N-a fost și nici nu este o revoluție. A fost pur și simplu un regulament care s-a votat de către Consiliul General în fosta administrație, în 2019, pe care fosta administrație nu a avut curajul să-l implementeze.

Adică, acele locuri care sunt marcate să fie și plătite, să fie și taxate.

Ce am făcut noi a fost ca acele locuri pentru care regulamentul votat încă din 2019 spunea că trebuie să plătești 5 lei ora când parchezi să îl aplicăm.

Și vreau să spun că nu am făcut asta ca să luăm bani de la bucureșteni, ci dimpotrivă, ca să încurajăm oamenii treptat să migreze către transportul în comun, așa cum se întâmplă în toate orașele care ne plac”, a comentat Nicușor Dan la Digi24.

Edilul a mai adăugat că înainte oamenii nu plăteau locurile de parcare ”deși erau panouri care spuneau că trebuie să plătești”, pentru că nu exista nimeni care să controleze.

Nicuşor Dan dezvăluie că a fost amendat pentru că nu și-a plătit parcarea: „Am luat-o!”

Nicușor Dan a dezvăluit că a fost amendat în parcarea din jurul instituţiei pe care o conduce, pentru că nu a plătit parcarea.

„Am luat în parcarea din jurul Primăriei, pentru că mergeam către o conferință de presă, trebuia să-mi prelungesc ora prin SMS, m-a sunat cineva, în fine, am uitat să fac asta și am ieșit din cât plătisem. Am luat-o”, a mărturisit Nicușor Dan, pentru aceeași sursă citată.

Primarul general al Capitalei vrea să mărească numărul de „parcări albastre” din centru. „Vrem să ajungem să avem ca tot ce e interiorul inelului central să fie numai cu albastru și bineînțeles cu un abonament care să fie foarte rezonabil pentru rezidenți”, a mai spus Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...