Nicușor Dan vrea gratis două spitale CFR de la Ministerul Transporturilor

Printr-unul dintre primele proiecte ale ședinței Consiliului General al Municipiului București de astăzi, primarul general Nicușor Dan a pregătit un tun imobiliar și medical uriaș care va genera o mulțime de controverse.

Nicușor Dan vrea să beneficieze de tunul imobiliar al lui Sorin Grindeanu

Săptămâna trecută, guvernul Ciucă a dat Ordonanța de Urgență nr. 41/2023 prin care 15 spitale CFR ale Ministerului Transporturilor au fost teleportate gratis către baronii locali ai PSD și PNL. Numai că ordonanța este cam ilegală și, de fapt, se urmărește doar un tun imobiliar și medical de proporții pentru baronii locali de la cele două partide. Însă, când a simțit că este vorba de o afacere profitabilă, primarul general Nicușor Dan a trecut la acțiune și deja a promovat două proiect de hotărâre de consiliu prin care vrea să treacă la Capitală două spitale, un ambulatoriu și o policlinică aflate sub tutela Ministerului Transporturilor.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, n-a girat tunul imobiliar al spitalelor CFR de la Ministerul Transporturilor

Edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, a inițiat un proiect de hotărâre „privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri în vederea trecerii imobilului situat în Calea Plevnei nr. 142-144, sector 6 (Spitalul Clinic nr. 1 C.F. Witting) și a imobilului situat în Piața Gara de Nord nr. 3, sector 1 (Ambulatoriul de Specialitate Gara de Nord) din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în domeniul public al Municipiului București”. Practic, primarul general vrea la Capitală spitalul Witting dar și ambulatoriul din zona Gării de Nord. Celălalt proiect vizează trecerea „imobilului situat în Str. Mărăști nr. 63, Sector 1 (Spitalul Clinic C.F. nr. 2) și a imobilului situat în Calea Grivitei nr. 359, sector 1 (Policlinica CFR Grivița) din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în domeniul public al Municipiului București”. Adică, Nicușor Dan vrea și Spitalul CF nr.2 dar și Policlinica CFR Grivița. Numai că trecerea de la Ministerul Transporturilor la Primăria Municipiului București a celor două spitale, a ambulatoriului și a policlinicii este cam ilegală și PUTEREA a semnalat pe larg această afacere (Ultimul tun imobiliar al lui Grindeanu: Spitalele CFR date gratis baronilor locali PSD și PNL). O dovadă că odonanța promovată de ministrul Sorin Grindeanu și dată de premierul Nicolae Ciucă este ilegală constă și în faptul că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, n-a semnat această ordonanță.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...