Noi audieri în dosarul accidentului din București în urma căruia două copile au murit. Mesajul transmis de familiile îndoliate

Publicat: 01 mart. 2021, 12:11, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Noi audieri în dosarul accidentului din București în urma căruia două copile au murit. Mesajul transmis de familiile îndoliate
Accident strada Mentiunii (sursa foto Digi24)

Șoferița care a provocat accidentul mortal care a avut loc sâmbătă, în București, a fost chemată din nou la audieri.

În urma accidentului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Șoferul mașinii care a provocat tragedia este o femeie în vârstă de 56 de ani.

Potrivit Digi24, femeia a recunoscut în fața polițiștilor că nu conducea des, că a încurcat pedalele și a pierdut controlul volanului.

Femeia este din nou audiată luni. Primele audieri au avut loc sâmbătă spre duminică noaptea, însă din cauza șocului femeia nu putut da foarte multe explicații procurorilor.

Mama uneia dintre fete spune că în acest caz trebuie să se facă dreptate.

„E în libertate, dar legea trebuie să își facă datoria, să își facă dreptate, să își facă datoria”, a spus mama unei victime.

Fratele uneia dintre victime susține că în zona în care a avut loc accidentul nu există limitatoare de viteză, deși acestea ar fi necesare.

„De foarte multă vreme, toată lumea a făcut cerere, dar ni se spune că nu sunt bani!(…) De aia s-a întâmplat și necazul cu surioara mea și cu cealaltă fetiță”, a spus fratele unei copile.

Un accident a avut loc, sâmbătă, pe strada Menţiunii, din sectorul 2 al Capitalei, unde o şoferiță a pierdut controlul asupra directiei de mers şi a intrat in coliziune cu un stâlp, iar din impact maşina a fost proiectată în gardul unui imobil unde a accidentat doi minori care au fost transportati la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi copii, ambele fete, au decedat însă la spital, personalul medical neputând să îi salveze. Una dintre ele a fost dusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a decedat. Cealaltă fată, în stare gravă, cu hemorgie internă puternică şi cu politraumatisme, a fost dusă la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, unde a intrat in stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare, fiind declarat decesul.

Ulterior accidentului, mai multe persoane ar fi exercitat violenţe asupra conducătorului auto şi pasagerului, fapt pentru care în cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi lovire sau alte violenţe.