Noi detalii despre românii blocați pe aeroportul din Cancun

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) vine cu voi detalii despre situația românilor rămași blocați pe aeroportul din Cancun.

Cetăţenilor români li s-a permis accesul pe teritoriul Statelor Unite Mexicane, cu excepţia a cinci dintre ei.

Cele cinci persoane cărora nu li s-a permis accesul în țară se vor întoarce joi în România.  MAE precizează că există o alertă de securitate individuală.

Ministrul Bogdan Aurescu a anunţat miercuri că 114 români erau blocaţi pe aeroportul din oraşul mexican.

Miercuri seara, ministrul Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul său mexican.

Ca rezultat al convorbirii telefonice din seara zilei de 3 februarie a.c. a ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu cu omologul său mexican, autorităţile mexicane au remediat, în regim de urgenţă, situaţia cetăţenilor români blocaţi pe aeroportul internaţional din Cancun. De asemenea, ministrul mexican al Afacerilor Externe a transmis omologului român, în numele Guvernului ţării sale, regrete pentru impactul negativ produs de acţiunile autorităţilor mexicane”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Potrivit acestuia, „ca urmare a demersurilor efectuate mai ales cu prilejul discuţiei telefonice a ministrului Aurescu cu omologul mexican, când partea română a subliniat că alertele de securitate cu caracter general vizând persoanele de cetăţenie română sunt inadmisibile, autorităţile mexicane au confirmat faptul că eventualele alerte de securitate care pot afecta dreptul cetăţenilor străini de intrare pe teritoriul mexican trebuie să fie întotdeauna cu caracter individual, iar eventuale decizii de nepermitere a accesului pe teritoriul mexican trebuie fundamentate pe evaluări individuale, de la caz la caz, şi nediscriminatorii”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...