Noi detalii despre vaccinarea anti-COVID în România: Va fi gratuită și voluntară

Medicul Valeriu Gheorghiță, cel care va conduce campania de vaccinare anti-Covid-19, a declarat că vaccinarea va fi gratuită și voluntară, precizând că se va face în trei etape: prima dată se vor vaccina angajații sistemului sanitar, urmați de categoriile vulnerabile, apoi, în a treia etapă se va vaccina populația generală.

”Trebuie să precizez un aspect: vaccinarea va fi gratuită şi va fi voluntară, în niciun caz nu va fi condiţionată sau obligatorie şi din acest punct de vedere cred că fiecare trebui să aibă un nivel suficient de mare de date corecte şi din surse sigure şi credibile ca să decidă acest lucru.

Ne aflăm la finalizarea strategiei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, ea va fi făcută publică la începutul săptămâni viitoare”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Vaccinarea anti-Covid-19, în trei etape

El a precizat că la început, capacitatea de producție este depășită și nu va putea să facă față unei cereri uriașe la nivel global, motiv pentru care s-a recomandat ca vaccinarea să se facă în trei etape.

„Vorbim în primul rând de lucrătorii din sistemul medical şi din domeniul social, adică acei lucrători din sănătate şi respectiv din centrele de rezidenţă, din căminele pentru persoanele cu dizabilităţi sau pentru persoanele vârstnice, iar în etapa a doua vom vorbi de accesul persoanelor din categoriile vulnerabile şi anume persoane cu vârsta peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice la care se adaugă pe acelaşi nivel de importantă persoanele care deservesc activităţi esenţiale din infrastructura critică a statului. Iar în cea de-a treia etapă vom vorbi de vaccinarea populaţiei generale”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole