Noi focare de COVID la Spitalul Județean Galați și un record de decese. Pacienții sunt internați în ambulanțe

Galațiul este unul dintre orașele în care numărul infectărilor a crescut rapid, de câteva zeci la câteva sute de cazuri în 24 de ore, ajungându-se la o incidență de 9 la mie, cu toate că în urmă cu câteva zile incidența era de 6 la mie.

Situația cea mai gravă este la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, unde a apărut un nou focar de infecție, cel de al 4-lea. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, epidemiologii au constatat existența noului focar de infecție cu SARS-CoV-2 la Secția de Ortopedie, la care sunt infectate 12 persoane, nouă pacienți și trei cadre medicale.

Cele trei cadre medicale erau vaccinate anti-Covid, una dintre asistente fiind vaccinată și cu doza a treia, iar din cei 9 pacienţi, doar unul era vaccinat, iar ceilalți 8 pacienţi nu erau vaccinaţi.

Celelalte focare de infecție cu SARS-CoV-2 sunt la Secțiile Medicală I, Cardiologie şi Neonatologie.

Citește și: Bilanțul deceselor Covid-19: Într-o singură zi au murit în România la fel de mulți bolnavi cât în tot restul țărilor UE

Pacienții sunt tratați în containerele de triaj și în două ambulanțe aduse pentru suplimentarea locurilor

De câteva zile, sunt ocupate toate cele 16 paturi de la Secția ATI și cele 58 de paturi din Secția Covid-19 de la etajul 1 al spitalului și au fost amenajate pentru tratarea celor infectați și containerele aduse pentru triajul pacienților.

Pentru suplimentarea locurilor, au fost aduse două ambulanțe, una de la Serviciul Județean de Ambulanță și o alta de la ISU Galați. „Aveam o ambulanță în parcul rece, ținută pentru situații deosebite, care nu era folosită în mod curent și ne-au rugat colegii de la Spitalul Județean să ducem acolo una sau două ambulanțe, pentru a mai avea încă două locuri pentru pacienții care au necesar de oxigen”, a declarat dr Mihai Polinschi, de la serviciul sde Ambulanță.

Tot pentru tratarea pacienților a fost adusă de la ISU Galați autospeciala pentru transport victime multiple, în care poate fi asigurat oxigenul pentru patru pacienți. „Am amplasat această autospecială la solicitarea medicilor de la Urgență. În compensare, am operaționalizat o altă ambulanță de tip B, din rezerva operativă”, a declarat Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Număr record de decese

Odată cu creșterea incidenței pandemiei, a crescut și numărul pacienților decedați. Marți a fost înregistrat un record, de 18 decese în 24 de ore. „Suntem într-o situație de asediu, de dezastru. Niciodată nu a fost așa în niciunul dintre valurile anterioare. La ora actuală, avem mai mult decât dublul cazurilor obișnuite, dintre care foarte mulți pacienți cu Covid-19. În ultimele 24 de ore, am avut 18 morți de Covid-19, toți nevaccinați”, a declarat dr Mihai Polinschi, de la Serviciul de Ambulanță Galați. Miercuri, Prefectura Galați a comunicat înregistrarea a 8 decese în 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...