Noi măsuri de sprijinire a IMM. Linii de finanțare, fonduri nerambursabile și noi programe

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri bugetare în vederea sprijinirii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii.

Ordonanţa va asigura accesul întreprinderilor grav afectate de situaţia economică actuală la un nou instrument de finanţare.

Sumele acumulate în contul de tranzit deschis la CEC Bank SA în cadrul proiectului „Programul Româno – Elveţian pentru IMM-uri”, provenite din rambursarea creditelor de către beneficiarii IMM-uri, vor putea fi utilizate pentru susţinerea sectorului IMM din România, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă supus adoptării în Guvern vizează modificarea şi completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Tot printr-o ordonanţă de urgenţă, Executivul va modifica şi completa OUG nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

În aceeaşi şedinţă urmează să fie aprobat şi un memorandum legat de măsuri privind implementarea unor programe guvernamentale de garantare cuprinse în Programul de Guvernare 2021-2024.

Prin memorandum se propune iniţierea unui proiect de ordonanţă de urgenţă prin care să fie adoptate mai multe programe destinate sprijinirii IMM-urilor şi altor categorii de antreprenori: IMM PROD, RURAL INVEST, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...