Noi schimbări în campania de vaccinare anti-Covid-19. Gheorghiță: Persoanele aflate pe lista de așteptare vor fi notificate o singură dată

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că de acum persoanele aflate pe lista de așteptare pentru vaccin vor fi notificate o singură dată, nu de trei ori, așa cum se proceda până în prezent.

Această decizie a fost luată cu scopul de a accelera rularea persoanelor în vederea programării și a vaccinării.

Persoanele care nu se programează în 24 de ore de la primirea notificării au posibilitatea de a se înscrie din nou pe lista de așteptare.

Valeriu Gheorghiță promite că de mâine va crește capacitatea de vaccinare în România.

Bilanțul campaniei de vaccinare

Peste 400.000 de persoane aflate pe listele de așteptare au primit notificare pentru a se programa la vaccinare, iar peste 290.000 s-au programat. Randamentul este de peste 70% pentru programările la toate cele 3 vaccinuri, spune Valeriu Gheorghiță.

2.132.024 de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, dintre care peste 1.220.000 de persoane cu ambele doze, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

148.000 de angajați din învățământ au fost vaccinați – procentul se apropie de 45% din totalul angajaților din domeniu.

În centrele din rețeaua Ministerului Afacerilor Interne s-au vaccinat 1,7% din totalul persoanelor vaccinate la nivel național.
Peste 9.000 de persoane au fost vaccinate în ultima săptămână cu ajutorul echipelor mobile – persoane nedeplasabile, persoane depedente de dializă și persoane fără adăpost.

Medicii de familie, implicați în campania de vaccinare

Peste 3.000 de medici de familie din cei 10.000 care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate – aproximativ 30% – vor participa la campania de vaccinare, adică vor vaccina în cabinetele lor. Procentul este sub așteptări, spune Valeriu Gheorghiță. În cabinetele medicilor de familie vor fi distribuite vaccinuri pentru care se poate asigura lanțul de frig – vaccinul AstraZeneca și Johnson&Johnson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...