Țara care opreşte vaccinarea copiilor de 12-15 ani cu a doua doză de vaccin COVID

Norvegia opreşte vaccinarea copiiilor de 12-15 ani cu a doua doză de vaccin împotriva Covid-19 până la apariţia mai multor informaţii privind siguranţa acestora, transmite Reuters.

Statul nordic a recomandat până acum doar utilizarea vaccinului anti coronavirus al Pfizer /BioNTech.

Ministerul Sănătăţii a spus că vaccinarea cu a doua doză nu este o urgenţă, dat fiind că cei mici au un risc scăzut de a se îmbolnăvi grav de Covid-19 şi că o singură doză de vaccin oferă o rată de protecţie de 85% împotriva bolii timp de până la 16 săptămâni.

O a doua doză de vaccin este, de asemenea, legată de un risc mai mare de pericardită şi miocardită, în special în rândul bărbaţilor şi băieţilor tineri”, a afirmat Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) într-un comunicat.

Pericardita este inflamaţia mucoasei exterioare a inimii, în timp ce miocardita este inflamaţia muşchiului inimii.

FHI va evalua din nou situaţia la începutul anului 2022, după ce va aduna mai multe informaţii din studiile care se desfăşoară în prezent în ţările nordice.

Măsura Norvegiei este asemănătoare cu cea a Marii Britanii, care a decis în septembrie că această grupă de vârstă va primi o singură doză de vaccin pentru moment.

Norvegia, care nu este membră a UE, face parte din piaţa unică europeană şi a primit vaccinurile împotriva Covid-19 prin intermediul UE.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole