Nouă dispută între primarul Nicușor Dan și arhitectul șef al Capitalei

Un nou episod în disputa dintre primarul Nicușor Dan și arhitectul șef al Capitalei duce la dispoziția ca Inspectoratul de Stat în Construcții să aibă acces nelimitat la documentațiile din domeniu, emise de municipalitate. Între primar și arhitect există o lungă dispută, ce a vizat inclusive plângeri la DNA.

Printr-un comunicat de presă, Nicușor Dan a anunțat că dispus joi ca Inspectoratul de Stat în Construcții să aibă acces la orice autorizație sau documentație emisă de Primăria Municipiului București sau de Consiliul General al Municipiului București în ceea ce privește construcțiile din Capitală.

Prin această decizie, edilul a anulat decizia de acum trei săptămâni a Direcției Generale Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul PMB, prin care arhitectul-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, refuza solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții de a pune la dispoziția ISC o serie de documente.

„Instituțiile de stat cu atribuții de control, dar și bucureștenii, au dreptul să știe cum s-au dat autorizații de construcție în Capitală. A bloca astfel de informații e o sfidare inacceptabilă. Doresc o primărie transparentă și conștientă de responsabilitățile ei în fața publicului”, a afirmat primarul Nicușor Dan.

În ultimii ani au existat mai multe episoade tensionate între actualul edil, pe atunci reprezentantul Asociației Salvați Bucureștiul, și arhitectul șef.

Mai multe dintre acuze erau că Dumitrașcu ar fi semnat acte în mod ilegal, motiv pentru care a fost făcută și o plângere la DNA, clasată în 2018.

În replica, și Dumitrașcu a depus o plângere penală pe numele lui Nicușor Dan. După ce noul edil a preluat funcția, arhitectul șef a declarat publică faptul că „nu pot lucra cu un astfel de om”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...