EXCLUSIV. Noua regulă impusă de Dedu la FRH: Pierderile de 550.000 de euro reprezintă… excedent

Alegerile pentru conducerea Federației Române de Handbal (FRH) au intrat în linie dreaptă, iar actualul președinte Alexandru Dedu, impus de Victor Ponta, mai vrea un mandat de patru ani, după ce opt ani a îngropat acest sport în mediocritate și anonimat, în timp ce el a prosperat pe spatele handbalului.

Dedu: „Am reușit să transformăm o Federație săracă și cu datorii, într-o Federația care a avut șapte ani excedent financiar”

Pe 29 aprilie 2022, vor avea loc alegerile la FRH, iar actualul controversat președinte Alexandru Dedu mai vrea încă un mandat de patru ani. Astfel, în goana disperată după voturi, omul impus de Ponta a început să promită marea cu sarea, dar, în același timp, a lansat o mulțime de minciuni.

De fapt, nu este o noutate faptul că Dedu minte cum respiră. Ca atare, în proiectul cu care mai vrea un nou mandat, protejatul lui Ponta susține că „Am creat o nouă Echipă FRH, iar împreună, am reușit să transformăm o Federație săracă și cu datorii, într-o Federația care a avut șapte ani excedent financiar, o Federația respectată în piesajul sportului românesc”.

Cum minciuna are picioare scurte, Dedu a demonstrat prin afirmațiile de mai sus că minte în continuare cu o nonșalanță demnă de Cartea Recordurilor. Concret. El susține că FRH „a avut șapte ani excedent financiar”, adică de când el este președinte. Numai că din datele publice furnizate de către Ministerul de Finanțe reiese foarte clar cu totul altceva. Astfel, în cei doi ani de dinainte de pandemie, federația păstorită de Dedu și pupila sa Cristina Vărzaru a înregistrat pierderi de peste 500.000 de euro.

Pierderi de 550.000 de euro în 2018 și 2019

În 2018, FRH a declarat la Ministerul Finanțelor Publice pierderi de 1.134.118 de lei, adică de circa 247.000 de euro. Anul următor, pierderile au și mai mari. În 2019, federația condusă de tandemul Dedu-Vărzaru a înregistrat pierderi de 1.425.217 de lei, ceea ce a reprezentat circa 304.000 de euro.

Așadar, din cei șapte ani de excedent financiar, au rămas doar cinci, pentru că în cei doi ani de dinainte de pandemie, pierderile au fost de 550.000 de euro.

Pentru Dedu pierdere înseamnă… excedent

Spre știința lui Alexandru Dedu, excedent înseamnă „cantitate care depășește o anumită limită, care rămâne după satisfacerea tuturor necesităților; surplus, prisos” sau „diferență pozitivă dintre un venit, pe de o parte, și o plată sau cheltuială, pe de altă parte, înscrise într-o balanță ori într-un buget”.

Însă, un lucru e cert: în 2018 și 2019, FRH a mers pe pierdere, dar Dedu a avut excedent în contul său de la FRH, adică o remunerație lunară de 23.077 de lei și un bonus, tot lunar, de 10.000 de lei pentru care nu dă nicio justificare. Astfel spus, federația este săracă, președintele a încasat dublu decât premierul României și șeful statului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...