Noul Guvern promite grant-uri de până la 100.000 de euro pentru firmele înființate de studenți

Studenții care vor să-și înființeze firme, cu profilul specializării pe care o urmează la facultate, pot primi grant-uri de până la 100.000 de euro, promite noul Guvern în Programul de guvernare. Și femeile care vor să facă afaceri în IT, pot primi până la 5.000 de euro.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului are ca prioritate, începând cu luna ianuarie, dezvoltarea IMM-urilor și a afacerilor de la zero. În noul program de Guvernare lansat ieri, Ministerul a pus accent pe dezvoltarea afacerilor derulate de studenți. Se dorește înființarea de “incubatoare” de afaceri pentru studenți, precum și parteneriate publice private. Astfel, prin programul “Start-Up pentru studenți”, aceștia pot primi primi fonduri de până la 100.000 de euro pentru a-și face o afacere în domeniul pe care aceștia îl studiază la facultate.

Finanțare de 5.000 de euro pentru femeile din IT

Femeile care vor să-și înființeze firme în domeniul informatic, vor putea accesa, de la anul, fonduri de până la 5.000 de euro.

De asemenea, companiile care produc și procesează bunuri vor avea acces la fonduri de până la 200.000 de euro. Totodată, pot primi și “garanții de până la un milion de euro/companie pentru susținerea investițiilor în diversificarea ofertei și consolidarea cotelor de piață”, se arată în actul normativ.

Garanții de 100% pentru investițiile în mediul rural

Programul Rural INVEST  vizează ”garanții guvernamentale de până la 100% acordate companiilor, prin FNGCIMM, FRC și FGCR, care își localizează producția în mediul rural și urban-mic”.

Granturi de 50.000-200.000 de euro pentru companiile “exportatoare și nepoluante”

Noul Guvern promite ajutoare substanțiale pentru companiile care au cifre de afaceri sub un million de euro și activează în domeniul inovației și cel al exporturilor, pentru retehnologizare. Prioritare sunt companiile din industriile exportatoare și nepoluante. Acestea pot accesa grant-uri cu sume cuprinse între 50.000 și 200.000 de euro pentru retehnologizare.  

Potrivit noului program de guvernare, banii vor proveni, în mare parte, din fonduri europene.

2 COMENTARII

  1. România care pierde anual peste 100.000 dintre cetățenii săi – o parte prin emigrare, o alta prin declinul demografic natural – această hemoragie de creiere nu este una ușor de suportat. Dimpotrivă, este o catastrofă care se resimte tot mai mult în economie și creează un cerc vicios suplimentar.
    Politicienii noștri, corupți, certați cu legea, au cu totul alte preocupări decât de a transforma România într-o țară respirabilă, în care să poți visa, să-ți poți face planuri, să-ți poți imagina cum vei trăi mai bine peste 5, peste 10 și peste 15 ani.
    ”Noul Guvern promite grant-uri de până la 100.000 de euro pentru firmele înființate de studenți„ Aceasta promisiune este ca și laptele, cornul și merele tale din copilărie primite la școala primară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...