Nouriel Roubini prevestește venirea mamei crizelor economice

Niciun economist de marcă sau vreo instituție de consultanță financiară nu s-a hazardat în predicții asupra viitorului. Economistul Nouriel Roubini, supranumit “profetul crizei,” riscă o previziune: se profilează apariția “mamei crizelor economice.” El a prevăzut-o pe cea din 2008, încă din anul 2005.

După ani de politici fiscale, monetare și de credit extrem de prietenoase, asociate unor supra-producții de mărfuri, presiunile stagflaționiste pun acum apasă acum asupra unui munte masiv de datorii din sectorul public și privat. Mama tuturor crizelor economice se profilează, iar factorii de decizie politică nu pot face nimic în privința asta,” scrie Nouriel Roubini în Project-syndicate.org.

“Economia mondială se îndreaptă spre o criză fără precedent, cu mărirea datoriilor, în urma exploziei deficitelor, împrumuturilor și a efectului de levier din ultimele decenii”, mai spune profetul crizelor.

Supraplinul de datorii îneacă motorul economiei

În timp ce băncile centrale încearcă să domolească spiralele inflaționiste, sectorul privat se umple de datorii. Ipotecile, creditele de consum, leasing-urile, împrumuturile pentru studenți, creditele personale ale întreprinderilor și corporațiilor au atins un nivel fără precedent, mai spune Roubini.

Citește mai departe pe România Liberă. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...