„Nu mai există reguli cu privire la ceea ce este adevărat și ceea ce este fals”. Ce crede Barack Obama despre rețelele de socializare

 Într-un interviu acordat France Inter, fostul președinte al SUA, Barack Obama, susține că rețelele de socializare sunt un „haos”.

Fostul şef de stat, un laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2009, apreciază că în mediul online nu mai există reguli convenite asupra a ceea ce este adevărat şi ceea ce este fals.

Barack Obama îl acuză sub acest context pe Donald Trump de faptul că prin intermediul rețelelor sociale „nu s-a îngrijorat că a minţit tot timpul”.

Mediul online, înșelător

Barack Obama pledează, în acest interviu, în favoarea apropierii personalităţilor politice de cetăţeni. Susține că cel mai grav lucru este că cetățenii sunt păcăliți de liderii politici prin intermediul online și astfel se promovează un tip de democrație care nu ar trebui să existe.

Trebuie să fim vigilenţi şi să facem mai mult, să muncim mai mult şi să nu luăm democraţia ca dată. Avem tendinţa să ne punem liderii pe un piedestal, să creăm o distanţă, iar ceea ce vreau eu să fac este să sugerez că, într-o democraţie, trebuie să reducem această distanţă”, declară Obama.

Fostul președinte american adaugă faptul că salvarea cetățenilor nu vine de la un singur mare conducător care pe care trebuie să-l urmăm orbeşte, ci mai curând de la o cetăţenie bine informată la care participăm cu toţii.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole