„Nu. Nu suntem de acord cu asta”. Cine interzice paşaportul de vaccinare

Există deja țări care au votat pentru introducerea pașaportului de vaccinare, pentru libera circulație a persoanelor. Sunt chiar și cazuri mai speciale, cum ar fi statul New York, care are de gând să lanseze primul „pașaport de vaccinare american”, Excelsior Pass. A apărut însă și o problemă.

Acest document a fost interzis în Florida în numele respectării „libertăţilor individuale”, după cum a anunţat guvernatorul statului, Ron DeSantis. Ordinul guvernatorului interzice serviciilor administrative din Florida să elibereze paşapoarte de vaccinare sau orice tip de document care să ateste că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19.

Totodată, decizia împiedică companiile din Florida să solicite clienţilor acest tip de paşaport de vaccinare sau dovada unei imunizări împotriva virusului.

Potrivit lui DeSantis, paşaportul de vaccinare limitează libertăţile individuale

Potrivit lui DeSantis, paşaportul de vaccinare limitează libertăţile individuale şi ameninţă confidenţialitatea medicală, potrivit Agerpres. „Este total inacceptabil ca un guvern  sau sectorul privat să vă solicite să prezentaţi o dovadă a vaccinării doar pentru a participa la viaţa socială.

Vrei să mergi la cinema? Trebuie să arăţi asta? Nu. Vrei să mergi să vezi un meci? Nu. Vrei să mergi într-un parc de distracţii? Nu. Nu suntem de acord cu asta, a spus guvernatorul.

Anunţul survine după publicarea unui articol în Washington Post, care informa că administraţia Biden lucrează pentru a pune în aplicare standardele guvernamentale pentru un viitor pașaport de vaccinare, care să însoţească ridicarea restricţiilor sanitare pe teritoriul SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole