Nuclear: A fost dezvăluită noua rachetă iraniană. Are un nume sugestiv (VIDEO)

Iranul a dezvăluit că deține o nouă rachetă, care i-ar permite să lovească atât bazele americane din regiune, cât și obiective de pe teritoriul Israelului”, după cum a anunțat cotidianul The Times of Israel.

Același ziar menționează că „noua rachetă se numește Khaibahar, numele său făcând aluzie la o fortăreață evreiască cucerită de musulmani la începuturile Islamului”. În ziarul iranian Tehran Times, racheta se numește „Kheibar Shekan (Distrugătorul din Kheibar) și se înscrie în a treia generație de asemenea rachete, ea fiind prezentată în cinstea celei de-a 43-a aniversări a Revoluției Islamice”.

Evenimentul se petrece în timp ce, potrivit ziarului american The Wall Street Journal, „în Statele Unite, se discută dacă un nou acord cu Iranul pe teme nucleare și-ar merita riscurile”. Ziarul notează că, „în opinia adversarilor acordului, relansarea documentului ar oferi prea puține avantaje Statelor Unite și aliaților lor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...