Număr mare de solicitări pentru testarea Covid-19. Ambulanțele ajung și după 10 ore

În Tulcea, cetățenii aşteaptă peste 10 ore o ambulanţă ca să fie testaţi pentru COVID-19, situaţia fiind cauzată de numărul mare al solicitărilor, dar şi de lipsa medicilor, potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Salah Kilo.

În 24 de ore, SAJ a înregistrat 230 de solicitări pentru testarea anti-COVID-19, majoritatea din Tulcea, Măcin şi Babadag, iar dintre testele efectuate, 75 au fost pozitive.

Câteodată, pacienţii aşteaptă peste 10 ore ca să ajungă o ambulanţă la testare”, a afirmat managerul SAJ.

În Deltă, avem o singură salvare. Celelalte s-au stricat şi cerem ajutor de la ambulanţa privată şi mergem împreună. Din cele cinci nave pe care le avem, doar trei erau funcţionale, iar din ele una s-a stricat, alta nu poate merge noaptea şi am mai rămas cu una”, a afirmat Salah Kilo.

El a mai spus că personalul, insuficient de altfel, este epuizat.

E un calvar. Transferăm pacienţi la Bucureşti, Medgidia, Constanţa. Acum o săptămână am adus pacient din Argeş la Tulcea. E greu. Au obosit toţi colegii mei”, a menţionat managerul SAJ.

Potrivit ultimelor date, incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţ este de 6,96 cazuri la mia de locuitori, iar în municipiu este de 11,86.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...