„Numărul de atacuri cibernetice va crește exponențial!”, avertizează experții elvețieni!

Publicat: 14 mai 2024, 15:46, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în TEHNOLOGIE , ? cititori
„Numărul de atacuri cibernetice va crește exponențial!”, avertizează experții elvețieni!
Foto: colaninfotech.com

„Trei sferturi dintre angajaţi vor folosi, în următorii trei ani, tehnologii care nu vor fi vizibile departamentelor IT, iar riscurile de atacuri cibernetice cresc exponenţial”, este concluzia experţilor Camerei de Comerţ Elveţia-România (CCE-R), prezentată astăzi, 14 mai.

„Companiile se grăbesc să adopte cele mai noi tehnologii pentru a nu rămâne în urmă faţă de competitori şi tot mai mulţi lideri din organizaţii iau în calcul capacitatea organizaţiei de a face faţă unor atacuri cibernetice mai sofisticate. Progresele în ceea ce priveşte metodele şi abilităţile adversarilor (phishing, malware, deepfakes) reprezintă cel mai îngrijorător impact al AI-ului generativ pentru 50% dintre liderii care au răspuns sondajului World Economic Forum”, a declarat Daniela Chrzanovski, directorul general al centrului de training şi servicii IT Swiss Webacademy şi co-lider al grupului de IT& Cybersecurity din CCE-R.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei, care citează un raport lansat în ianuarie 2024 de World Economic Forum la Davos, 29% dintre companiile de la nivel global au raportat că au fost afectate material de un incident cibernetic, în ultimele 12 luni.

„Cele mai afectate organizaţii vor fi întreprinderile mici şi mijlocii, care nu acordă la fel de multă atenţie prevenţiei şi care nu investesc la fel de mult în soluţii de securitate cibernetică şi în educarea angajaţilor. Grupul de lucru IT& Cybersecurity din cadrul Camerei de Comerţ Elveţia-România şi-a propus ca, în următorii ani, să îşi dedice eforturile în vederea creşterii notorietăţii în ceea ce priveşte modul în care noile tehnologii evoluează şi a metodelor prin care companiile îşi pot reduce riscurile de securitate cibernetică”, se arată în comunicat.

Evenimentul „The Code of Trust: Safeguarding Businesses in the Era of Emerging Technologies” a fost organizat, astăzi, la Bucureşti, de Camera de Comerţ Elveţia-România (CCE-R), în parteneriat cu Team Extension, Swiss Webacademy, Mindit.io şi Rerat.

La ora actuală, CCE-R are peste 115 de companii-membre, care totalizează peste 18.000 de angajaţi în România.