Numire controversată la Nuclearelectrica. Sinecură pentru secretarul de stat PNL care a blocat programul Electric-Up de 100.000.000 de euro

„Nuclearelectrica” S.A, societate aflată sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deținând 82.49%% din acțiuni si alti actionari – 17.50%, are începând din 9 martie 2022 doi noi administratori provizorii, dintre care unul extrem de controversat.

Cei doi noi administratori provizorii de la Nuclearelectrica sunt Șerban Valeca, fost senator PSD de Argeș și controversatul secretar de stat liberal din Ministerul Energiei, George-Sergiu Niculescu, fost prefect al Constanței.

PUTEREA a semnalat la sfârșitul anului trecut că secretarul de stat impus de PNL Constanța în Ministerul Energiei, George Sergiu Niculescu, în calitatea sa de președinte al Comisiei de analiză al proiectelor Electric-Up a refuzat să semneze lista proiectelor admise dintr-un motiv care ar trebui să le dea de gândit instituțiilor de forță ale statului român. 

Lista finală a firmelor care au fost admise în programul  Electric-Up nu s-a publicat pentru că secretarul de stat George Niculescu nu a rezolvat favorabil contestațiile apropiaților săi. Iar cele 1.430 de firme ale căror proiecte au fost admise nu au putut beneficia de finanțare pentru că nu a vrut secretarul de stat George Niculescu să semneze pe motiv că nu au fost admise și proiectele protejaților săi.

Astfel, finanțarea de 476.000.000 de lei, adică aproape 100.000.000 de euro, a fost blocată de interesele controversatului secretar de stat din Constanța. Pe vremea guvernării Orban, acesta a fost numit prefect de Constanța printr-un aranjament în urma căruia a devenit funcţionar public, după ce a susţinut concurs la două primării din județul Constanța.

Ulterior, a candidat fără succes la alegerile parlamentare din 2020, după care s-a refugiat ca și consilier la un secretar de stat din Ministerul Energiei, iar ulterior a ajuns chiar el secretar de stat la acest minister. Din această postură, George Sergiu Niculescu a ajuns să blocheze luni de zile programul Electric-Up de circa 100.000.000 de euro ca să promoveze interesele unor apropiați de ai săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...