Numiri politice în MAI. Claudia Benchescu ocupă mai multe funcții în Consilii de Administrație

Claudia Benchescu este un personaj controversat din Partidul Național Liberal, dat fiind faptul că a fost căsătorită cu Mihai Voicu, fiind mai tânără cu 19 de ani față de el, însă nunta ar fi avut loc în urma unei creșteri ierarhice în partid, spun surse politice. În prezent, este Subsecretar de Stat la Ministerul Afacerilor Interne și ocupă alte 3 funcții în mai multe Consilii de Administrație.

În anul 2020, Claudia Benchescu, soția liberalului Mihai Voicu, a fost numită subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, la „solicitarea ministrului afacerilor interne” Marcel Vela.

Ulterior acesta a obținut mai multe funcții precum: membru în Consiliul de Administrațiile la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, președinte și membru în Consiliul de Administrație la Germisara SA Geoagiu Băi – Hunedoara și membru în Consiliul de Administrație al IAR SA – Ghimbav.

Acum rămâne de văzut ce legătură are dna. Benchescu cu industria aeronautică, bazinele cu apă termală sau cu reglementare și supraveghere a siguranței în managementul traficului aerian, deoarece din CV-ul său rezultă că nu are vreo legătură cu cele enumerate.

Inquam Photos / Octav Ganea

Gafa care i-a stricat cariera politică la Buzău

În anul 2020, Claudia Benchescu a candidat pe listele Partidului Național Liberal Buzău, pentru un post de deputat, fiind numărul doi pe liste. PNL a obținut la Buzău doar un post de deputat (Gabriel Avramescu) și senator(Vlad Pufu).

Chiar dacă nu mai avea nicio legătură cu Buzăul, Claudia Benchescu se visa și se dorea deputată de Buzău.

Surse din partid susțin că cariera politică a Claudiei Benchescu trebuia să nu mai continue la Buzău, deoarece pe unul dintre clipurile electorale a pronunțat greșit numele unei importante comune din Buzău, Vadu Pașii, sub numele de „Vadu Pașc”.

O căsătorie cu un „șerif” din PNL cu 19 ani mai bătrân

Claudia Benchescu a fost căsătorită cu vicepreședintele PNL de pe atunci, Mihai Voicu, cu 19 ani mai în vârstă decât tânăra liberală.

Deputatul Mihai Voicu a fost cercetat și condamnat în 2019 pentru fapte de corupție. Mai precis, acesta a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la trei ani cu suspendare, politicianul fiind acuzat de DNA că, în calitate de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte la nivel național al PNL. Procurorii DNA l-au acuzat pe Voicu că și-a folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute, pentru a impune membrilor Biroului permanent județean criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuții individuale. Ulterior, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sursa de venit și avere

  • Ministerul Afacerilor Interne, Subsecretar de Stat 118.490 RON/anual;
  • Autoritatea Aeronautică Civilă Română, membru în Consiliul de Administrație 14.806 RON/anual;
  • Germisara SA Geoagiu Băi – Hunedoara, președinte și membru în Consiliul de Administrație 5.407 RON/anual;
  • IAR SA – Ghimbav, membru în Consiliul de Administrație 12.360 RON/anual.

Mai mult de atât aceasta deține un autoturism Range Rover fabricat în anul 2015, însă nu deține niciun imobil.

Claudia Benchescu s-a recăsătorit

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină din Gorj s-a recăsătorit, recent, cu Subsecretarul de Stat al MAI, Claudia Benchescu. Gheorghe Pecingină a mai avut și el o altă căsătorie, unde are și doi copii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...