NV României: La vama Petea, sute de mașini cu ucraineni. La Sighetul Marmației, tabără pentru peste 3.000 de refugiați

Prin vama Petea, sute de mașini cu ucraineni așteaptă să treacă pentru a ajunge în Occident. La Sighetul Marmației sunt pregătite spații de cazare pentru peste 3.000 de refugiați din Ucraina.

Potrivit PresaSM, cozile se întind pe câțiva kilometri, iar automobilele se deplasează pe două benzi pentru a putea ieși din țară.

Cetățenii ucraineni spun că au intrat în România prin punctele de frontieră și se îndreaptă spre Occident: Ungaria, Cehia și spre alte state din vestul Europei. O parte dintre ei spun că au rude stabilite în Occident.

Potrivit aplicației Poliției de Frontieră, pentru mașini, timpul de așteptare pentru ieșirea din țară este de 40 de minute, în timp ce TIR-urile au de așteptat 180 de minute, dacă vor să iasă din țară pe la vama Petea.

Sighetul Marmației

Pe stadionul municipal din Sighetu Marmației vor fi instalate corturi de către Inspectoarul pentru Situații de Urgență, formând o zonă de triere înainte de cazarea în spații adecvate.

”Vom asigura toată infrastructura necesară. Consiliul Judeţean va finanţa tot ceea ce înseamnă partea de alimentaţie, îmbrăcăminte, medicamente, produse de igienă şi aşa mai departe, inclusiv cazarea. (…) Au fost identificate peste 3.000 de locuri de cazare în judeţ”, a spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Totodată, Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) a confirmat că poate deservi zboruri militare, medicale sau charter în caz de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...