NV României: La vama Petea, sute de mașini cu ucraineni. La Sighetul Marmației, tabără pentru peste 3.000 de refugiați

Prin vama Petea, sute de mașini cu ucraineni așteaptă să treacă pentru a ajunge în Occident. La Sighetul Marmației sunt pregătite spații de cazare pentru peste 3.000 de refugiați din Ucraina.

Potrivit PresaSM, cozile se întind pe câțiva kilometri, iar automobilele se deplasează pe două benzi pentru a putea ieși din țară.

Cetățenii ucraineni spun că au intrat în România prin punctele de frontieră și se îndreaptă spre Occident: Ungaria, Cehia și spre alte state din vestul Europei. O parte dintre ei spun că au rude stabilite în Occident.

Potrivit aplicației Poliției de Frontieră, pentru mașini, timpul de așteptare pentru ieșirea din țară este de 40 de minute, în timp ce TIR-urile au de așteptat 180 de minute, dacă vor să iasă din țară pe la vama Petea.

Sighetul Marmației

Pe stadionul municipal din Sighetu Marmației vor fi instalate corturi de către Inspectoarul pentru Situații de Urgență, formând o zonă de triere înainte de cazarea în spații adecvate.

”Vom asigura toată infrastructura necesară. Consiliul Judeţean va finanţa tot ceea ce înseamnă partea de alimentaţie, îmbrăcăminte, medicamente, produse de igienă şi aşa mai departe, inclusiv cazarea. (…) Au fost identificate peste 3.000 de locuri de cazare în judeţ”, a spus Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Totodată, Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) a confirmat că poate deservi zboruri militare, medicale sau charter în caz de necesitate.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Update Ora 1,45: Peste 100 de drone iraniene au fost deja interceptate. Potrivit rapoartelor, nu este implicată doar armata SUA, ci și avioanele de...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....