O aeronava Tarom a aterizat de urgenţă la Istanbul, după o ameninţare cu bombă

Un avion Tarom care se îndrepta spre România a aterizat de urgență, noaptea trecută, în urma unei amenințări cu bomba.Tot în cursul serii trecute, sistemul informatic al aeroportului Henri Coandă a fost oprit, iar mai multe curse au avut de suferit întârzieri.

După ce a fost anunțată amenințarea cu o bombă, aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul din Instambul.

Pasagerii au fost imediat coborâți din aeronavă, fiind nevoiți să rămână pe aeroportul din Turcia până în această dimineață, când o nouă cursă a fost pregătită să îi aducă în țară. Ulterior, a fost activată celula de criză.

”Compania TAROM informează că, din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri. 

Menționăm că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă.

În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală. 

Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranța si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, este comunicatul companiei Tarom.

Tot în cursul aceleași seri, sistemul informatic pe Aeroportul Henri Coandă a fost oprit.Reprezentanții companiei spun că a fost o oprire programată și anunțată din timp, care a durat doar o oră, mult mai puțin decât era estimat.

Această oprire a sistemului informatic a fost necesară pentru înlocuirea unui echipament în proiectul de upgradare a proiectului data center.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...