O aeronava Tarom a aterizat de urgenţă la Istanbul, după o ameninţare cu bombă

Publicat: 24 mart. 2023, 08:54, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
O aeronava Tarom a aterizat de urgenţă la Istanbul, după o ameninţare cu bombă
Concedieri la Tarom

Un avion Tarom care se îndrepta spre România a aterizat de urgență, noaptea trecută, în urma unei amenințări cu bomba.Tot în cursul serii trecute, sistemul informatic al aeroportului Henri Coandă a fost oprit, iar mai multe curse au avut de suferit întârzieri.

După ce a fost anunțată amenințarea cu o bombă, aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul din Instambul.

Pasagerii au fost imediat coborâți din aeronavă, fiind nevoiți să rămână pe aeroportul din Turcia până în această dimineață, când o nouă cursă a fost pregătită să îi aducă în țară. Ulterior, a fost activată celula de criză.

”Compania TAROM informează că, din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri. 

Menționăm că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă.

În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală. 

Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranța si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, este comunicatul companiei Tarom.

Tot în cursul aceleași seri, sistemul informatic pe Aeroportul Henri Coandă a fost oprit.Reprezentanții companiei spun că a fost o oprire programată și anunțată din timp, care a durat doar o oră, mult mai puțin decât era estimat.

Această oprire a sistemului informatic a fost necesară pentru înlocuirea unui echipament în proiectul de upgradare a proiectului data center.