O bătrână de 90 de ani a fost atacată de un câine. Elicopterul SMURD intervine

Publicat: 03 feb. 2023, 18:47, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
O bătrână de 90 de ani a fost atacată de un câine. Elicopterul SMURD intervine

O bătrână de 90 de ani a fost la un pas de a-și pierde viața, după ce câinele din curte a atacat-o. Femeia a suferit răni atât de grave la mâini şi la picioare, încât a fost solicitat un elicopter SMURD.

Incidentul a avut loc în comuna dâmbovițeană Hulubești. La acel moment, femeia de 90 de ani s-a dus să dea mâncare câinelui maidanez pe care îl avea în curte, dar animalul s-a năpustit asupra sa.

Atunci a fost momentul când femeia a început să strige după ajutor. Din fericire, strigătele de ajutor au fost auzite de vecin, care a dat fuga în gospodăria bătrânei și a alertat autoritățile.

Femeia a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din București, iar Poliția a deschis un dosar penal în acest caz.

Urmează ca medicii veterinari să îi ia probe şi să stabilească dacă acesta este sau nu turbat. Cazul este cercetat şi de poliţişti.

Ce faci când te atacă un câine?

Desigur, dacă știm că în  zona respectivă sunt câini agresivi, cea mai bună soluție este să o ocolim. Iar dacă am ajuns în preajma lor, încercați să-i ignorați și, eventual, să le dați ceva de mâncare.

„Dacă alergi îl încurajezi să alerge după tine, cel mai bine este să te oprești și să vorbești frumos, dacă latră încercați să îi ignorați, este ideal dacă ai și ceva în buzunar să îi arunci să mănânce. Vorbești calm, pentru că asta le place, îi liniștește, nu te duci la el, nu înaintezi spre el pentru că devine mai agresiv. Dacă vedem o haită este cel mai bine să îi ocolim sau să ocolim zona unde știm că ar putea să se afle”,  ne sfătuiește Victoria Hader, dresor de câini la „Adulmecătorii”.

Claudiu Dobre spune că putem ajunta un câine abandonat dacă sunăm la adăposturi.

De asemenea, se face apel la responsabilitate din partea celor care decid să adopte un câine. Este aproape ca adopția unui copil. Trebuie îngrijit, educat, are nevoie de dragostea stăpânilor… Și nu poate fi abandonat pe străzi, ca un lucru  nefolositor. Potrivit legislației, abandonarea și/sau alungarea unui animal luat în îngrijire se poate pedepsi cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.