O bătrână de aproape 90 de ani scoasă de pompieri dintr-o casă în flăcări, inconștientă

Publicat: 21 nov. 2022, 12:38, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
O bătrână de aproape 90 de ani scoasă de pompieri dintr-o casă în flăcări, inconștientă
Pompieri Giurgiu

O femeie în vârstă de 88 de ani din localitatea Malu, județul Giurgiu, a fost transportată la spital, intoxicată cu fum, după ce casa i-a luat foc în noaptea de duminică spre luni, din cauza jarului căzut din sobă pe materiale combustibile.

„Azi-noapte, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Malu din județul Giurgiu după ce o locuință a luat foc. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD şi o ambulanță SAJ.

Aceștia au găsit în locuința care ardea o femeie în vârstă de 88 de ani, căzută pe hol, inconștientă, dar cu funcții vitale, cel mai probabil fiind intoxicată cu monoxid de carbon. Aceasta a fost preluată imediat de ambulanță și de paramedicii SMURD care i-au acordat primul ajutor și au transportat-o la spital”, se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ISU Giurgiu.

La momentul izbucnirii incendiului, în casă se mai afla și un bărbat în vârstă de 62 de ani – fiul bătrânei, care a reușit să se autoevacueze din locuință.

Incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului și la o magazie.

Suprafața locuinței afectate de incendiu a fost de aproximativ două sute de metri pătrați.

Și electrocasnicele, mobilierul din bucătărie, butelii și o plită au ars în incendiu.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul din sobă căzut pe materiale combustibile – mai precizează reprezentanții ISU Giurgiu.