O cină la marginea Cosmosului pentru aproape jumătate de milion de dolari

Publicat: 19 mart. 2024, 10:45, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în LIFESTYLE , ? cititori
O cină la marginea Cosmosului pentru aproape jumătate de milion de dolari

La sfârșitul anului viitor, compania de turism spațial de lux SpaceVIP și renumitul bucătar Rasmus Munk s-au gândit să vă invite la o cină în pragul Cosmosului. Dar numai dacă veți plăti o jumătate de milion de dolari!

Odată cu intrarea în era turismului extraterestru, compania SpaceVip s-a gândit la o nouă distracție extravagantă. Împreună cu chef Rasmus Munk oferă posibilitatea unor grupuri de câte șase persoane de a lua o cină rafinată undeva la granița spațiului extraterestru. Amatorii vor participa la o călătorie ce va dura aproximativ șase ore, la bordul unui balon spațial Space Perspective numit Spaceship Neptune. În cursul zborului se va servi și masa.

Desigur că o astfel de cină nu are nici un șic dacă nu poți să arăți și altora ce faci tu. Așa că la bordul balonului va funcționa și o rețea wi-fi, prin intermediul căreia turiștii spațiali vor putea împărtăși cina cu cunoscuții rămași pe Pământ.

De la sine înțeles că o astfel de distracție are și un preț pe măsură: 495.000 de dolari.  Adică jumătate de milion dacă mai pui și de un bacșiș, acolo.

Primul zbor a fost stabilit către sfârșitul anului viitor. Decolarea va avea loc de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.

Reamintim că primul zbor turistic în spațiul extraterestru a avut loc în aprilie 2022. Atunci echipa formată din astronautul hispano-american Michael López-Alegría, omul de afaceri american Larry Connor, omul de afaceri israelian şi pilotul Eytan Stibbe şi investitorul canadian Mark Pathy a participat la  prima misiune privată pe Staţia Spaţială Internaţională. Fiecare dintre ei a plătit câte 55 de milioane de dolari pentru un bilet.

Misiunea Ax-1 a fost lansată de la baza Cape Canaveral din Florida cu o capsulă Crew Dragon, aparţinând SpaceX, la 8 aprilie. Este rezultatul unei cooperări între compania Axiom, NASA şi compania lui Elon Musk, SpaceX.