O doză de vaccin este suficientă după vindecarea de COVID-19? Ce spune dr. Beatrice Mahler

Vaccinarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 nu este contraindicată și se poate realiza după vindecare. Dacă o persoană este infectată cu noul coronavirus după prima doză de vaccin administrată, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

Conform unui studiu recent, în Israel, o singură doză de vaccin este suficientă la persoanele care s-au vindecat de COVID-19.

„Cu siguranță, cei care au trecut prin infecție, au deja imunitate, după cum știm. Sigur că este bine să așteptăm studiile care se fac în acest moment la populațiile care au trecut prin boală și care au primit o doză de vaccin.

În următoarea perioadă vom avea date care să susțină sau să infirme această posibilitate”, a explicat dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, în direct la DIGI24.

Conform expertului, datele științifice indică un răspuns imun eficient și maximal până la opt luni de la imunizare.

„În această perioadă, cu siguranță, imunitatea este eficientă încă o perioadă de timp. Nu avem încă date științifice care să susțină un anumit răspuns imun pentru o anumită perioadă.

Producătorii vaccinurilor se așteaptă ca imunitatea să dureze un an, chiar doi în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment, la cele pe care le avem și noi în România.

Cel mai important ar fi să fim atenți la modul în care se păstrează această imunitate și organismul răspunde dacă vorbim de persoanele care vor să treacă prin boală și devin asimptomatice”, a afirmat managerul institutului „Marius Nasta”.

Un stil de viață echilibrat după vaccinare

Dr. Beatrice Mahler a mai precizat că atunci când avem o viață cât se poate de echilibrată, sistemul imunitar are capacitatea să răspundă la vaccinurile administrate și să producă anticorpi în cantitate suficientă.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Femeie din Gorj, condamnată după ce a încercat să ofere șpagă 20 de euro polițiștilor

Femeie din Gorj, condamnată după ce a încercat să ofere șpagă...

O tânără din Motru, județul Gorj, a fost condamnată la închisoare cu suspendare și prestarea de muncă în folosul comunității după ce a încercat...
România, prea târziu în Schengen? Mai multe state au reintrodus controalele la frontieră

România, prea târziu în Schengen? Mai multe state au reintrodus controalele...

România a intrat la 31 martie în Schengen cu frontierele aeriene și martime și se străduiește să ajungă și cu cele terestre. Până atunci,...