O importantă arhivă despre istoria armatei ruse a fost predată

SUA și Brazilia au predat Muzeului armatei ruse din Penza (Rusia) o importantă arhivă referitoare la istoria armatei ruse și a Mișcării Albe.

Arhiva predată include un număr mare de cărți, reviste, ziare, documente, fotografii, scrisori, manuscrise de la începutul și mijlocul secolului al ХХ -lea, scrise și publicate în emigrația rusă, potrivit Societății istorico-militare din Rusia, citată de ria.ru.

Materialele vor fi expuse în curând în cadrul unei noi expoziții consacrată aniversării Exodului rusesc și încheierii Războiului civil din perioada 1917-1922. Potrivit datelor serviciului de presă citat, între materialele transmise se găsesc revistele „Voennaya byl” (Poveste militară), „Ceasovoi” (Santinela), „Kadetskaya pereclichka” (Apelul cadeților).

De asemenea, în această arhivă mai figurează cărți editate de adunările de marinari și de societățile de cazaci, de adunările de regiment și organizațiile de veterani, foi scrise la mașină semnate renumitul autor memorialist, cazacul-jighit (călăreț) Fiodor Ivanovici Еliseev, documente ale celebrului cor al cazacilor de pe Don al lui Serghei Jarov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...