O mare companie aeriană ar putea concedia până la 30.000 de angajați

Până la 30.000 de locuri de muncă sunt amenințate în cadrul Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, datorită prăbușirii traficului aerian ca urmare a pandemiei de Covid-19, a avertizat conducerea companiei germane, potrivit AFP și La Libre Belgique.

O mare companie aeriană a anunțat că până la 30 de mii de locuri de muncă sunt în pericol din cauza prăbușirii traficului aerian ca urmare a pandemiei de coronavirus.

„Suntem hotărâți să păstrăm cel puțin 100.000 din cele 130.000 de poziții din grup”, a declarat Carsten Spohr, CEO al Lufthansa, într-o scrisoare trimisă angajaților săi duminică din care AFP a obținut o copie.

Cea mai mare companie aeriană europeană a anunțat deja în septembrie intenția de a reduce mai multe locuri de muncă decât cele 22.000 planificate deja într-un plan anunțat în vară, însă numărul exact nu fusese comunicat, conform La Libre Belgique.

„După o vară care ne-a dat speranță, acum simțim efecte echivalente cu cele ale închisorii asupra activității noastre”, adaugă Carsten Spohr în scrisoarea sa, citat de Hotnews.ro.

Lufthansa pierde în prezent un milion de euro la fiecare două ore, comparativ cu unul la fiecare oră la începutul pandemiei. Dar grupul trebuie să „își intensifice eforturile pentru a continua să reducă costurile”, spune Spohr.

Pentru iarnă, compania se așteaptă ca volumul activității să fie la o cincime comparativ cu nivelul din aceeași perioadă anului trecut.

Prin urmare, Lufthansa va trebui să țină la sol 125 de avioane suplimentare, dintr-o flotă de 763, și va opera „maxim” un sfert din capacitatea sa de zbor.

„Trebuie să presupunem că efectele (pandemiei) asupra afacerii noastre vor fi resimțite în anii următori”, conchide dl Spohr.

Lufthansa a raportat în trimestrul trei o pierdere operațională gravă de 1,26 miliarde de euro.

1 COMENTARIU

 1. „După o vară care ne-a oferit tuturor motive de speranță, suntem acum din nou într-o situație care echivalează cu o blocare în vigoare.”
  Pe măsură ce industria turistică se adaptează la o lume post-pandemică, consiliul de bord al companiei aeriene a spus „vom fi un Lufthansa mai mic, dar și mai eficient. Drumul acolo va fi lung și dificil. ”
  Acesta va reduce funcțiile administrative la aproximativ 30% și va închide majoritatea biroului principal din Frankfurt. Eurowings va renunța în întregime la spațiul de birouri din Dusseldorf.

  Compania va menține, de asemenea, angajații la ore mai scurte de lucru pentru o perioadă mai lungă de timp – până la sfârșitul lunii februarie de la mijlocul lunii decembrie anterior.

  Lufthansa a raportat o pierdere operațională de 1,3 miliarde de euro în cifre preliminare din trimestrul al treilea, dar cele trei luni până la sfârșitul anului 2020 par mult mai sumbre.

  Covid -19 este o arma perfecta care ucide cu adevarat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...