O nouă fabrică de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice se va deschide în România

Publicat: 17 iun. 2024, 19:10, de Mariana Olteanu, în ECONOMIE , ? cititori
O nouă fabrică de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice se va deschide în România

O nouă fabrică de reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) se va deschide în România. Este vorba, mai exact, de GreenWEEE care va deschide o a treia astfel de fabrică, după o investiție de 75 de milioane de lei, conform anunțului oficial al companiei.

Inaugurarea noii unități va avea loc în data de 27 iunie 2024, pe platforma industrială Frasinu din Buzău. La momentul actual, GreenWEEE își desfășoară activitatea în trei fabrici, la Buzău și la Campia Turzii, având o capacitate totală de tratare de 140.000 tone/an, cu un numar de peste 350 de angajați și o investiție totală de 40 milioane de euro.

Investiție de 75 de milioane lei într-o a treia fabrică GreenWEEE

La eveniment vor lua cuvântul Constantin Damov, Președinte al GreenGroup, Marius Costache, CEO al GreenWEEE, dar și Alexandra Maria Bocșe, Consilier de Stat în cadrul Departamentului de Climă și Sustenabilitate al Administrației Prezidențiale. De asemenea, la eveniment vor participa și reprezentanți ai autorităților locale, ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și alți operatori economici parteneri. În cadrul evenimentului, avem plăcerea de a vă invita și la un tur al fabricii.

Partener de top în reciclarea DEEE în Europa

De-a lungul a peste 15 ani, GreenWEEE a fost activă în dezvoltarea industriei reciclării, devenind o prezență remarcabilă în România, fiind unul dintre liderii de piață în Europa în domeniul reciclării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Misiunea companiei este să extragă cât mai multă valoare din DEEE, recuperând fiecare material și inovând pentru a reintroduce aceste resurse în noi fluxuri de producție. De asemenea, GreenWEEE este singurul reciclator din România certificat conform standardului WEEELABEX pentru 5 fluxuri de tratare.