O nouă lovitură pentru agricultura românească: Adrian Oros taie peste 50% din banii pentru fermieri

Publicat: 18 mart. 2021, 08:22, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
O nouă lovitură pentru agricultura românească: Adrian Oros taie peste 50% din banii pentru fermieri
Adrian Oros (Sursa: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

Asociaţia Forţa Fermierilor cere premierului Florin Cîţu să revină asupra unui act normativ, pus în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale condus de liberalul Adrian Nechita Oros, ce prevede tăieri de peste 50% din sumele pe care le vor primi în 2021.

„Guvernul a refuzat să mai plătească despăgubirile de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020”

„Asociaţia Forţa Fermierilor solicită public prim-ministrului României, Florin Cîţu, să revină asupra proiectului de Hotărâre de Guvern privind cuantumurile Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT), pus în dezbatere publică, astăzi, de Ministerul Agriculturii, şi care prevede tăieri, în medie, de peste 50% la sumele pe care fermierii români, atât din sectorul vegetal cât şi din zootehnie, le vor primi în 2021.

După ce Guvernul a refuzat să mai plătească despăgubirile de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020, situaţie care îi pune pe mulţi fermieri să rateze anul agricol 2021, care se anunţă mai bun, acum vine o nouă lovitură pentru agricultura naţională prin tăierea masivă a cuantumurilor ANT. Vorbim de plăţi aduse în derizoriu, de 5-6 euro pe hectar şi de 2 euro pe cap de ovină şi caprine”, au transmis, miercuri seară, reprezentanţii Asociaţiei Forţa Fermierilor.