O nouă piață de desfacere pentru România! Unde vor pleca la export mii de ovine

Publicat: 23 feb. 2024, 18:02, de Filon Stan, în ECONOMIE , ? cititori
O nouă piață de desfacere pentru România! Unde vor pleca la export mii de ovine
O noua piata de desfacere pentru Romania

Autorităţile române vin cu vești foarte bune pentru crescătorii de ovine din România, care vor avea foarte curând o nouă piață de desfacere. Cererea este una foarte mare.

O nouă piață de desfacere pentru crescătorii de ovine din România! Autorităţile române şi cele algeriene au căzut de acord cu privire la certificatele sanitare veterinare necesare exportului de ovine şi carne de ovine din România în Algeria.

O nouă piață de desfacere pentru România pentru ovine

Este primul pas care trebuia parcurs în vederea demarării exporturilor, iar ceilalți pași vor fi făcuți pe repede înainte, deoarece cererea este una foarte mare. Pentru a grăbi acordul de export, urmează să fie organizate, prin intermediul canalelor diplomatice, vizite în România a unor delegaţii de specialişti şi oameni de afaceri interesaţi de astfel de schimburi comerciale.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a primit, vineri, notificarea oficială din partea omologului algerian, Fairouz Bendahmane, prin care instituţia este informată despre agrearea certificatelor sanitare veterinare pentru exportul de ovine şi carne de ovine, anunţă ANSVSA printr-un comunicat.

Care sunt următorii pași

„Confirmarea vine ca urmare a negocierilor demarate la începutul lunii ianuarie de ANSVSA cu Excelenţa Sa, Abdelmadjid Naamoune, ambasadorul Republicii Alegeriene Democratice şi Populare în România. Preşedintele Alexandru Bociu a întreprins toate demersurile pentru accelerarea formalităţilor necesare şi, împreună cu o echipă de experţi din cadrul ANSVSA, a soluţionat cerinţele tehnice ale părţii algeriene pentru exportul de ovine şi carne de ovine, având în vedere interesul deosebit manifestat de partea algeriană”, se arată în documentul citat.

ANSVSA mai precizează că pentru demararea „în cel mai scurt timp a exportului”, oficialii din cele două ţări au căzut de acord cu privire la organizarea de vizite în România a unor delegaţii de specialişti şi oameni de afaceri algerieni interesaţi de astfel de schimburi comerciale.