O nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică Moderna, constând în 176.400 doze, a sosit în ţară

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, vineri, că 176.400 doze de vaccin produs de compania Moderna au ajuns în ţară, iar transportul a fost asigurat de firma producătoare.

Potrivit CNCAV, dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră şi depozitate la C.N. Unifarm S.A., urmând ca în perioada următoare acestea să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.  

”Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei”, a precizat CNCAV.  

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 4.247.900 doze de vaccin produse de compania Moderna, iar 1.007.017 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. 

Până joi seară, România a folosit 16.677.200 doze de vaccin, fiind complet imunizate 8.056.223 persoane.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...