O nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică Moderna, constând în 176.400 doze, a sosit în ţară

Publicat: 25 feb. 2022, 12:00, de Puterea.ro, în COVID 19 , ? cititori
O nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică Moderna, constând în 176.400 doze, a sosit în ţară
Sursa foto: Reuters

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, vineri, că 176.400 doze de vaccin produs de compania Moderna au ajuns în ţară, iar transportul a fost asigurat de firma producătoare.

Potrivit CNCAV, dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră şi depozitate la C.N. Unifarm S.A., urmând ca în perioada următoare acestea să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.  

”Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei”, a precizat CNCAV.  

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 4.247.900 doze de vaccin produse de compania Moderna, iar 1.007.017 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. 

Până joi seară, România a folosit 16.677.200 doze de vaccin, fiind complet imunizate 8.056.223 persoane.