O rachetă SpaceX, cu patru astronauți la bord, a fost lansată cu succes spre ISS

O rachetă dezvoltată de SpaceX, compania lui Elon Musk, a fost lansată cu succes, duminică de la centrul spaţial Kennedy din Florida. La bordul rachetei se află patru astronauți care vor ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru a-și începe misiunea de șase luni.

Astronauţii americani Michael Hopkins, Victor Glover şi Shannon Walker, împreună cu japonezul Soichi Noguchi, sunt primii care ajung la bordul ISS cu o rachetă privată.

Zborul de duminică este al doilea lansat cu succes de SpaceX, după cel din luna mai, când Musk a trimis în spațiu nava Crew Dragon.

Lansarea SpaceX are o însemnătate cu atât mai mare cu cât este prima realizată din Statele Unite în aproape un deceniu şi prima dată când o firmă privată a trimis oameni pe orbită.

NASA speră ca, profitând de navele SpaceX, să poată scăpa de dependența de rachetele ruseşti Soiuz, care sunt lansate de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, scrie AFP, citat de Agerpres.

Zborul a fost lansat la ora locală 19:27 (02:27, ora României) și a avut o întârziere de 24 de ore. Inițial, racheta ar fi trebuit să plece spre ISS, sâmbătă, dar a fost reprogramată din cauza condițiilor meteorologice.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole