O realizare importantă pentru Sectorul 3 și un pas uriaș pentru scrima românească

Publicat: 31 mai 2024, 18:34, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în SPORT , ? cititori
Exclusiv
O realizare importantă pentru Sectorul 3 și un pas uriaș pentru scrima românească
Foto: Alexandru Grigoriev

Astăzi, în Sectorul 3, a avut loc inaugurarea oficială a primei săli de scrimă construită în România în ultimii 40 de ani. Noua facilitate va purta numele multiplei campioane Ana Maria Brânză, care a participat la eveniment, alături de Robert Negoiță, primarul din Sectorul 3.

„Este un moment emoționant pentru mine, și pentru noi toți, să vedem acest obiectiv realizat. Unele dintre amintirile mele frumoase din această viață, momente care m-au făcut să fiu mândru că sunt român, sunt acelea în care Ana Maria Brânză lua câte o medalie. Înainte de orice, vreau să-i mulțumesc pentru mesajul pe care mi l-a trimis”, a spus Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Apoi, edilul a detaliat povestea: „Totul a început cu un mesaj: sunt Ana Maria Brânză. Am putea să ne vedem ? Așa a început totul. M-a convins foarte repede și am început acest proiect. Pentru că prea multe cuvinte sunt de prisos, îi mulțumesc pentru că există, pentru tot ce a făcut pentru România și pentru fiecare dintre noi și sper ca din această sală să iasă, cât mai curând, campioni care să reprezinte România, așa cum a făcut-o Ana Maria!”

La rândul său, Ana Maria Brânză a spus: „Asta este cea mai frumoasă medalie pe care am putut să o câștig. Bineînțeles că nu am muncit singură, ci am avut șansa să întâlnesc oamenii care să mă ajute să împlinesc acest vis, al meu și al Federației Române de Scrimă. Este prima sală construită în România în ultimii 40 de ani. Este un vis devenit realitate!”

„Așadar, vă încurajez să visați, să credeți în visul vostru și să munciți pentru el până ajungeți să-l împliniți. Avem o datorie morală să ducem mai departe moștenirea pe care noi am primit-o din partea campionilor din alte generații. Și da, următorul meu obiectiv ambițios este să văd primul campion pornit din această sală construită de Primăria Sectorului 3”, a îndemnat campioana pe copiii și tinerii prezenți la inaugurare.

Și, ca o concluzie, a adăugat. „Această sală este dovada că lucrurile se mișcă și la noi. Da, lucrurile se întâmplă atunci când găsești oamenii potriviți!”

Investiția a costat două milioane de euro și a fost realizată, cu tot cu proiectare, în numai doi ani. Sala de scrimă se află într-un complex care mai cuprinde un bazin de înot și două săli de sport.

În sală se vor antrena cadeții și juniorii lotului național de scrimă, dar și copii care doresc să se inițieze în acest sport.