O soluție originală românească va schimba cu totul filosofia și prețurile din restaurante

Publicat: 28 mai 2024, 21:20, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ECONOMIE , ? cititori
O soluție originală românească va schimba cu totul filosofia și prețurile din restaurante
Foto: CarmOlimp

O nouă concepție, rezultatul unei îndelungate munci de cercetare, dar și al unei investiții de peste 300.000 de euro, ar putea schimba cu totul filosofia restaurantelor. Pe scurt, timpii de așteptare vor scădea la câteva minute, iar prețurile vor ajunge comparabile cu cele ale mâncării gătite acasă.

În urma unei activități de cercetare care a durat mai bine de 7 ani, compania CarmOlimp a lansat gama de produse gătite pentru restaurante. Aceasta va avea un termen de valabilitate de 21 de zile, fără a folosi conservanți. Produsele sunt supuse unui proces de preparare 100% sănătos, cu tehnologie avansată.

Prețurile produselor sunt cu 60% mai mici decât cele existente acum pe piață. De exemplu, un kilogram de ciorbă de legume costă doar 7,5 lei+TVA, prețul unei porții de 400 de grame ajungând la 3,3 lei cu TVA inclus. Ciorba de burtă, una dintre cele mai complexe din ofertă, are un preț de 13.5 lei+TVA pe kilogram, porția de 400 de grame având ca preț final 5,9 lei. Pentru un fel principal, prețul unui kilogram de tochitură este de 22,5 lei+TVA, iar varza călită cu afumătură are prețul de doar 16,1 lei+TVA pe kilogram.

Varză călită gătită la CarmOlimp

Varză călită gătită la CarmOlimp

Pe lângă procedeul de gătire, prețurile scăzute se datorează și faptului că cele mai multe dintre ingrediente provin din fermele proprii ale CarmOlimp, iar animalele sunt sacrificate și procesate în abatoarele proprii.

Gama de produse gata preparate, necongelate, de la CarmOlimp conține, deocamdată, zece sortimente de ciorbă și peste 40 sortimente de mâncare gătită.

Soluții pentru restaurante, cantine, dar și pentru reducerea costurilor

“Soluțiile noastre se pretează nu doar pe restaurante. Merg foarte bine pe autoservire, pe operațiuni all inclusive, pe consumuri colective mari – fabrici și șantiere, etc. Pe lângă faptul că se economisește enorm din costurile cu personalul – nu mai ai nevoie de personal specializat în bucătarie, se elimină costuri energetice importante – nu mai pornești cuptoare în aceeași cadență, nu mai e nevoie de spații de depozitare la fel de mari. Încălzirea se face direct în pungă și scade astfel cantitatea de gunoi din locații”, a declarat Valentin Șoneriu, Directorul General al CarmOlimp.

Folosind produsele fabricii de mâncare a CarmOlimp, deschiderea unui restaurant sau a unei autoserviri devine mult mai simplă. Nu mai este necesar un personal numeros și nici o dotare costisitoare.

VALENTIN ȘONERIU , Director General CarmOlimp

VALENTIN ȘONERIU , Director General CarmOlimp

“Am cercetat foarte mult până am reușit să ieșim cu aceste produse în piața românească. Ele sunt perfecte pentru orice restaurant, pentru că respectă atât calitatea și procesul de pasteurizare, dar și cantitățile optime pentru o porție. Am reusit să facem în așa fel încât fiecare legumă din porția de ciorbă să fie în cantitatea potrivită, aceeași cantitate pentru fiecare portie. Folosim o mare parte din echipamentele fabricii CarmOlimp, dar am inovat în așa măsură încât ne așteptăm să devenim principalul furnizor de mâncare gătită pentru HoReCa în următoarele 12 luni”, crede Valentin Șoneriu.

CarmOlimp este, în prezent, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de HoReCa, activând în domeniu din 1993. Compania brașoveană deține cea mai mare fabrică integrată de mâncare gătită, în care folosește produsele din fermele de animale proprii, sacrificate la abatorul societății. Astfel reușește să ofere cele mai avantajoase soluții din zona de mâncare gătită, tranșare, produse specializate și proiecte specifice.