Obstacol european în calea valului de prescripții din dosarele DNA

O decizie a magistraților Secției Penale a Curții de Apel Brașov oprește valul de prescripții generate de decizia CCR: a fost admisă o cerere DNA prin care solicită răspunsuri Curții de Justiție a Uniunii Europene privind efectele acestei decizii și aplicabilitatea sa pe teritoriul național.

Cererea a fost introdusă în cadrul unui dosar penal al unui baron local condamnat în fond la aproape opt ani de închisoare cu executare.

În faza apelului acesta putea beneficia pe deplin de efectele deciziei CCR și dosarul său putea fi închis de către magistrați. Pentru a evita acest efect procurorii DNA Brașov au introdus o cerere de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene, conform știripesurse.ro.

CJUE a dat de altfel o decizie în decembrie 2021 prin care judecătorii români nu trebuie să respecte deciziile Curții Constituționale, inclusiv cele referitoare la formarea completurilor de 5 judecători, dacă acestea duc la prescrierea unor fapte de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...