Octombrie vine cu noi titluri de stat cu dobânzi atractive

Publicat: 17 oct. 2023, 10:30, de Teodora Dinu, în Business , ? cititori
Octombrie vine cu noi titluri de stat cu dobânzi atractive

Subscrierea pentru titlurile de stat începe de marți, 17 octombrie, și se încheie pe 10 noiembrie.

Românii pot împrumuta statul cumpărând titluri de stat Tezaur. Acestea pot fi achiziționate în octombrie – noiembrie, la dobânzi de 6,25 – 7,25%/an. Subscrierea începe de marți, 17 octombrie, și se încheie pe 10 noiembrie.

Emisiunea actuală pentru titlurile de stat are dobânda de 6,25% pentru 1 an și de 7,25% pentru 3 ani. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Acestea sunt în formă dematerializată, au valoarea de 1 leu, și se pot cumpăra direct de la Trezorerie, Poșta Română ori prin Spațiul Privat Virtual (SPV).

Aceste titluri de stat sunt transferabile

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile pentru a cumpăra aceste titluri de stat persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Citește și: Deficitul forței de muncă în creștere alarmantă! Impact economic de miliarde de euro!