Ofertă de preluare a site-ului de fotografii Pinterest, în valoare de 45 de miliarde de dolari. Cine a făcut-o

Site-ul de fotografii Pinterest a primit o ofertă de preluare în valoare de 45 de miliarde de dolari. Co-fondatorul Pinterest, Evan Sharp, și-a anunţat deja planurile de a pleca din companie.

PayPal a făcut oferta de preluare și intenţionează să finanţeze achiziţia în majoritate în acţiuni, potrivit surselor, după cum notează Reuters. Preţul pe acţiune ar reprezenta o primă de 26% faţă de cotaţia de 55,58 dolari pe unitate consemnată de titlurile Pinterest la închiderea tranzacţiilor de marţi.

Reuters mai adaugă că aceasta reprezintă o combinaţie care ar putea semnala apariţia altor combinaţii între companii de tehnologie financiară şi compania de media socială implicate în comerţul electronic. Potrivit analiștilor, PayPal se numără printre căştigătorii mari ai pandemiei, întrucât un număr mai mare de oameni i-au folosit serviciile de plăţi pentru a face cumpărături online şi a plăti online, evitând să iasă din casă.

Sharp se alătură LoveFrom

Ştirile privind posibilul acord au venit la mai puţin de o săptămână după ce co-fondatorul Pinterest, Evan Sharp, a anunţat planurile de a pleca din companie pentru a se alătura LoveFrom, o firmă condusă de Jony Ive, designerul a multe produse importante ale Apple.

Sharp a fondat Pinterest, o platformă de schimb de fotografii, împreună cu Ben Silbermann, care este director general, şi cu Paul Sciarra, care a plecat în 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...